2019. július 17., 10:15

Táborozás nélkül nem telhet a vakáció

A csallóközaranyosi Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda az ÉS?! Színház Polgári Társulással együtt egymás után három táborába hívta a gyerekeket. A július 19-ig tartó 13. Árgyélus színjátszó tábor egyik szünetében minderről Várady Kornélia iskolaigazgató-főszervező tájékoztatta portálunkat.

Árgyélus-19-ben
Médialapozó
Fotó: Panyi Orsolya

„A július 8-12. között általunk megrendezett 14. Kuckó kézműves táborban 52 alapiskolással tízen foglalkoztunk. Az előző években megszokott kézműves foglalkozásokon, így a nemezelésen, agyagozáson, gyöngyfűzésen, szövőszéken való szövésen és több képzőművészeti technika kipróbálásán kívül újdonságként a porcelánfestést és a horgolást is beiktattuk. Táborozóink nagy örömmel vitték haza a sajátkészítésű műveiket, dísztárgyaikat“ - mondta el interjúalanyunk.

Fotó: Panyi Orsolya

Július 14-én kezdődött a 13. Árgyélus színjátszó tábor. Mivel az eredeti kiírás szerint már többen kiöregedtek a tavalyi táborozók közül, kérésükre a szervezők a 15 év feletti érdeklődőknek is helyet adtak az idei táborban.

„Most 4 csoportban összesen 43 gyermekkel dolgozunk. Az alsótagozatosokkal én foglalkozom, az ifjabb felsőtagozatosok két magyarországi vezetője Kárpáti Liza és Solténszky Ráhel, az idősebb felsőtagozatosokkal Matusek Attila és Zsidek Pál dolgozik, a 15 év felettieket pedig Szabó Csilla vállalta be“ - árulta el a továbbiakban.

Fotó: Panyi Orsolya

Arról is beszámolt, hogy

mindegyik csoport maga választotta ki az aktuális témakört és munkamódszert.

Valamennyien részt vesznek a Gyepes Bianka által tartott színpadi mozgás- és Filipčík Gál Katalin által tartott énekórákon.

Fotó: Panyi Orsolya

„Mivel a július 19-én, pénteken 17 órakor a helyi alapiskolában sorra kerülő nyilvános bemutatók során egymásnak is meglepetést szeretnénk okozni, az idei témákról csak kevés információval szolgálhatok. Az én 15 fős, azaz legnépesebb csoportom kirándulás-utazás témakörben kortárs szerzők verseit dolgozza fel és mutatja majd be. Azt a többi csoportról is tudom, hogy kortárs művek részleteit saját szövegeikkel vegyítik. A hozzátartozókon kívül további érdeklődőket is szívesen látunk a zárórendezvényünkön“ - tudtuk meg a főszervezőtől.

Hozzátette: a több csallóközaranyosi, ipolysági, örsújfalvi, dél-komáromi, naszvadi, gútai és egy felvidéki nagyszülőknél vakációzó, ám Linzben élő táborozónak a változatos kosztot az iskolakonyhából biztosítják. A foglalkozások közé lazító szabadtéri játékokat iktatnak be. Csallóközaranyos község önkormányzatának segítségén kívül a Kultminor és a Bethlen Gábor Alap támogatásában is részesülnek.

Mivel évek óta keletebbről is többen érdeklődnek e színjátszó tábor iránt, ám sok szülő távolabbra nem meri elengedni a csemetéjét, ezért idén először Rimakokaván rendezik meg az I. Pósa Lajos színjátszó tábort.

Fotó: Panyi Orsolya

„Ott július 21-én, vasárnap kezdődik a 26-ig tartó táborunk, amelyben Molnár Xénia színművész kollégájával, Matusek Attilával és Zsidek Pállal vállalta a foglalkozásvezető szerepét. Jövő pénteken az ani táborunk is nyilvános bemutatóval zárul. Mi sem hagyjuk ki ezt az újdonságot: az ottani pedagógiai felügyeletet és a tábor zökkenőmentességét biztosítjuk“ - nyilatkozta Várady Kornélia.

Fotó: Panyi Orsolya

Végül köszönetet mondott mindazoknak, akik idén a foglalkozásvezetők munkáját háttéremberként segítik. Ők a következő kultúra- és gyermekbarát személyek: Panyi Ágota, Bukor Zsuzsa, Jančík Krisztina, Maczkó Zita, Szabó Cintia és Jobbágy Ági.

Árgyélus-19-ben
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék