2022. július 16., 08:05

Szülinapot ünnepelt a szőgyéni Csiribiri Játszóháztábor

Pontosan 20 éve alapították. Mára olyan anyukák hozták a táborba a csemetéiket, akik ők maguk is rendszeres résztvevői voltak a tábornak annak idején. Meglepetések sora várta a kis táborlakókat.

csiribiri Szőgyén
Fotó: Bokor Klára

Szarka Andrea a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola igazgatója a megálmodója és lelke a tábornak.

„Az idei zárónapra készülve nosztalgikus gondolatom, támadt, és végig böngésztem az eddigi táborok fotóit. Ekkor döbbentem rá, a kezdeti évek táborlakói ma már csemetéiket hozták a „csiribiribe” – mondta el a lelkes pedagógus és szervező a táborzárón.

Szarka Andrea
Szarka Andrea, a szőgyéni alapiskola igazgatója
Fotó:  Bokor Klára

Hozzáfűzte, a kezdeti táborok jellege más volt, inkább a népi kézművességre, a régi mesterségekre fókuszált. Akkortájt nagyobb gyerekekkel is tudtak foglalkozni, akiket a népi mesterségek tudói tanítottak. Néha kilencvenen is részt vettek az ötnapos táborban. Később változott a gyerekek korösszetétele és tematikus táborrá váltak.

Volt kalóz- és kalandtábor, fókuszáltak a természetre, a sportra, a vízre. A továbbiakban azonban szeretnének visszatérni a gyökerekhez.

csiribiri
Fotó:  Bokor Klára

Az igazgató asszony még megemlítette, az alapító tagok Berényi Kornélia, Nothart Alena, Baracska Árpád, Forró Éva, Sárai Melinda és jómaga voltak. Az évek folyamán csatlakozott hozzájuk Svajcer Edina és Skrován Gabriella, a mostani tábor lebonyolításából pedig az egész pedagógusgárda kivette a részét. Manótábor is szerveződött a legkisebbeknek, ahol a kisgyermekekkel akár az anyukák is részt vehettek.

A gyerekek közé meglepetésként Bernáth Tamás, Tomi bohóc is ellátogatott, aki éppen a környéken járt, de a tejszínes gyümölcsös születésnapi tortát is ovációval fogadták. El is fogyott rövid idő alatt.

csiribiri
Fotó:  Bokor Klára
csiribiri
Fotó:  Bokor Klára

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.