2021. december 19., 16:40

Szőgyénben is világol a Betlehemi Békeláng

A szőgyéni 32-es számú Szent Mihály Cserkészcsapat minden évben felvállalja a láng terjesztését, ha kérik, még messzi településre is elviszik. Őrzik, ki ne aludjon és szentestéig a lehető legtöbb helyre, családba eljusson.

betlehemi Láng
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

A Betlehemi Békelángot minden évben a szentföldi Jézus Születése bazilika örökmécsesének lángjáról gyújtják meg, és jószándékú emberek, cserkészek, tűzoltók, vasutasok stafétaszerűen terjesztik világszerte. A karácsony szellemiségét szimbolizálja. Óvni, táplálni kell, hogy ki ne aludjon, ugyanúgy, mint a békét és szeretetet az emberi szívekben.

A szőgyéni cserkészek az idei békelángot Vlačucha Krisztián köbölkúti cserkésztől vették át, aki Budapestről hozta és továbbadták Nánára és Bartra. A lévai cserkészek Szőgyénbe jöttek a lángért.

Advent 4. vasárnapján a szőgyéni szentmiséken és a cserkészotthonban osztották ki, holnap pedig Nagyölvedre viszik.

Betlehemi Láng
Farkas Zsolt atya a Szeretetlángról gyújtotta meg az adventi koszorú gyertyáit. Kovács Kristóf őrsvezető ismertette a láng Európába jutásának történetét.
Fotó:  Bokor Klára
A békelángot embertől emberig kell továbbadni, csakúgy, mint az örömöt, a szeretetet és Jézus békéjét. Berényi Nelli cserkésztársammal őrizzük három gyertyával egészen karácsony napjáig”

– fejtette ki Leboc Szabolcs cserkésztiszt.

Eszti néni is minden évben hazaviszi a szeretetlángot. Eleinte, amikor éjjel is égett, szokta volt mondani az ura, még felgyújtod a házat!

Ha körültekintőek vagyunk, akkor ez nem történhet meg. Jó a fényénél imádságban elmélyülni, karácsony este pedig unokáim tágra nyílt szemekkel hallgatják karácsony történetét és örülnek, hogy a messzi tájról származó lángocska a mi asztalukon is ugyanúgy világít, mind a szomszédbácsiékén, vagy a barátjaik családjában"

- meséli miközben átveszi a lángot Kristóftól. 

betl.-bekeeang-nana
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.