2022. március 1., 16:28

Szőgyénben lángolt egy faluhoz közeli terület

Délután kaphatott lángra a volt kacsafarm területe. A helyi tűzoltók fél kettő előtt 10 perccel kapták a riasztást. Mivel a tűz nagyon közel került a kertekhez és a lakott területekhez, az ingatlantulajdonosok is segédkeztek az oltásban. A tűzoltók ezekben a pillanatokban a tűz maradványait számolják fel.

tűz Szőgyén
Fotó: Méri Szabolcs

Úgy tűnik, nem véletlen tűzesetről van szó, hiszen néhol egyenes vonalban égett a száraz fű. A szél gyorsan vitte a lángokat egy hektár terület is éghetett, mire értesítették a tűzoltókat.

tűz Szőgyén
Fotó:  Méri Szabolcs

Góra Péter helyi tűzoltóparancsnok elmondta, ők azonnal reagáltak, de gyorsan megérkeztek a helyszínre a párkányi és a nagyölvedi, később pedig az érsekújvári tűzoltók is. „Leégett a falu egy kis értékű pajtája és isteni szerencse, hogy a tűz csak nyaldosta a közelben található gumiabroncs lerakatot. Egy ólból két kecskét az utolsó pillanatban sikerült kiszabadítanunk, amikor már égett alattuk a szalma. Nyomban világgá szaladtak, ahogy feltörtük az ajtót”- mondta el a szőgyéni önkéntes tűzoltók parancsnoka. A szőgyéniek még mindig ott vannak a helyszínen a párkányiakkal együtt.

tűz Szőgyén
Fotó:  Méri Szabolcs
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.