2021. április 28., 19:33

Szív alakú fémrekeszben gyűjtik a műanyag kupakokat a párkányi városközpontban

Kihelyezték Párkány központjában az első, műanyag kupakok gyűjtésére szolgáló fémszívet. Ezekbe dobhatják a lakosok a PET-palackok kemény műanyagból készült kupakját. A gyűjtésből származó bevételt jótékony célra ajánlja fel az önkormányzat.

A kupakgyűjtésnek már hagyománya van városunkban. Sok éven át a szabadidőközpont végezte ezt a feladatot, most pedig a városi közterület-fenntartó vállalat folytatja a munkát. Ha megtelt a szív alakú gyűjtőrekesz, közösen fogunk dolgozni azon, hogy segíthessünk a fogyatékkal élő gyereket nevelő családoknak"

- mondta Eugen Szabó, Párkány polgármestere.

A kupakok gyűjtésére szolgáló fémszívet az SKC foundry társaság adományozta a városnak.

„A fő motiváció a jótékonykodás volt, de a projekt ökológiai dimenziója is fontos, hiszen jól tudjuk, mekkora problémát okoz a műanyaghulladék" - hangsúlyozta Milan Karoli, az SKC foundry igazgatója. A spanyol cég párkányi ipari parkban működő leányvállalata elsősorban az autóipar számára gyárt vasöntvényeket.

A PET-palackok kupakja kiváló minőségű kemény műanyagból készül, ezért ez drágább alapanyag, mint a műanyag palackok. Újrahasznosításuk nemcsak gazdaságilag, hanem ökológiailag is előnyös. A szív alakú rekeszt forgalmas helyen, a Nánai úti  körforgalom közelében helyezték el, a projekt a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is felhívja a figyelmet.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.