2021. február 28., 10:34

Szinte sehol sincs az Érsekújvári járásban 1 százalék felett a fertőzöttség

Bár az országos adatok sötét képet festenek a koronavírus terjedéséről, az Érsekújvári járásban azt látjuk, hétről hétre kicsivel javul a helyzet.

Mintavételi hely a párkányi Rendelőintézetben

A múlt heti kimutatás szerint Szímő bizonyult a legfertőzöttebbnek 1,60 százalékkal, ez most megfeleződött, így a pozitivitás már csak 0,80 százalék.

Ennek ellenére március elsejétől bezárásra kerül az óvoda, mert az egyik alkalmazott megfertőződött.

Érsekújvár a 6. tesztelés alkalmával 4 mintavételi pontot alakított ki a város által fenntartott alapiskolákban a nyilvánosság számára. A 3015 tesztből 14 bizonyult pozitívnak, ami 0,46 százalékos pozitivitást jelent.

Itt kicsit nőtt az arány a múlt heti teszteléshez képest (0,30%), valószínűleg azért, mert most kevesebb tesztet végeztek.

A múlt héten se magas pozitivitás tovább javult Tardoskedden, Szőgyénben, Bélán, Kamocsán, Köbölkúton.

Párkányból csak két mintavételi helyről van adat: a rendelőintézetben 379 párkányit teszteltek, akik közt nem találtak fertőzöttet, a kőhídgyarmati lakosok közül pedig 4-nek az eredménye lett pozitív. A Swot Kft. 312 tesztet végzett el 4 pozitív eredménnyel.

Összesítve a párkányi két mintavételi hely eredményét, 0,65%-os az általuk mért fertőzöttség. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.