2022. január 23., 15:47

Színpadon a mátyusföldi énekesek kis családja, KÉPGALÉRIA, VIDEO

Különleges zenei családot alkotnak a mátyusföldi nótás és pop-rock, valamint operett énekesek. A pandémia alatt összefogtak, hogy egymást segítve éljék túl a kultúrára rótt kemény időszakot, és minden lehetőséget megragadhassanak, hogy színpadra álljanak. Szlezák Erika, a Magnólia Trió Polgári Társulás elnökének szervezésében a mátyusföldi énekes csapat zártkörű Újévi Gálaestet tartott a Magyar Kultúra Napján.

Mátyusföldi énekesek, zene
Médialapozó
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
Finálé

A Pázmány Péter Alapítvány galántai székházában tartottak újévi gálaestet a mátyusföldi nótás, pop-rock- és operett énekesek. A lelkes amatőrökből és a profi énekesekből álló csapat színvonalas és lélekemelő zenei előadásban részesítette a barátokból és támogatókból álló közönséget. Amíg a koronavírus járvány miatti rendelkezések nem engedik be a szélesebb publikumot, addig minden zárt körben szervezett fellépés jó alkalom a gyakorlásra, fejlődésre, a színpadi jelenléthez és mozgáshoz való hozzászokásra – jegyzi meg Szlezák Erika, az újévi gálaest főszervezője, aki a nótaénekesek tyúkanyójaként gyűjti maga köré a mátyusföldi énekeseket.

A nótaénekes az elmúlt évben több videoklipet is forgatott, nem tétlenkedett a pandémia alatt.

Mátyusföldi énekesek, zene
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Szlezák Erika

Az újévi gálakoncertet Szlezák Erika nyitotta meg az Újesztendő, vígság című dallal. A szépen csengő nyitány után rockosabb darabok következtek, a közönség nagy kedvencéből, az István, a király rockoperából is hangzottak el betétdalok.

A népszerű pop-rock vonalat a mátyusföldi énekesek közül leginkább a nagyfödémesi Fitos Péter képviseli, akinek erős tenorja méltán vetekedhetne akár a gútai oroszlánként ismert Vadkerti Imréével is.

Az operett és a szórakoztató musical vonalon Szlezák Erikát régi énekes partnere, Cséfalvay Zsolt kísérte, aki elbűvölő színpadi jelenlétével és bájos operetthangjával mindig rabul ejti a közönségben ülő hölgyek szívét. Az operett és a magyar nóta vonalat a nádszegi Sárkány Szilvia is erősítette a színpadon, aki az esemény moderátori feladatát is magára vállalta. A felsőszeli nótaénekesek közül Szőcs Márta adott elő több a Mátyusföldön ismert és kedvelt nótát. A csapathoz ezúttal a jókai plébánia kántora, Bognár Gábor is csatlakozott hobbiénekesként, valamint a galántai szabadidőközpont igazgatója, Kovács Simek Katalin is bemutatta, hogy nem csak az oktatáshoz és az intézményvezetéshez ért, hanem az énekléshez is. A fiatal amatőr énekeseket Zavarcsík Michaela képviselte a színpadon.

Mátyusföldi énekesek, zene
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
Sárkány Szilvia és Cséfalvay Zsolt

Az énekesek elárulták, minden alkalommal nagyon jól érzik magukat a közös éneklés során, a közönség szeretete pedig jó kedvvel és energiával tölti fel őket. Igyekeznek mindig közismert dalokat választani és örülnek annak, hogy az ilyen baráti körben megrendezett, minőségi alkalmakon van lehetőségük csiszolgatni az énektudásukat. Ilyenkor nem bánják az apróbb hibákat, tévedéseket sem, hiszen családi, baráti körben ezek csak emelik a koncertek jó hangulatát és a vidámságot.

Mátyusföldi énekesek, zene
+10 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!