2022. október 19., 08:32

Szimfonikus zenekar kíséretében újra Ady est Dunaszerdahelyen és Komáromban

Ady Endre misztikus költészete, lírájának újszerűsége és forradalmi útkeresése továbbra is él, mozgásban van, fellángol, új alakot ölt. November 22-én a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek VMK-ban, november 15-én pedig a komáromi Egressy Béni VMK-ban szimfonikus zenekísérettel adózhatunk nagysága előtt.

Dunaszerdahely
Fotó: Tóth Tünde

Egyedi és professzionális előadásra számíthat az, aki jegyet vált a műsorra, erről már 2019-ben is megbizonyosodhatott a nagyérdemű, amikor is tíz nap alatt több, mint hatszáz jegyet értékesítettek. A szervező, Antal Ágota szerint azonban nem az az elsődleges szempont, hogy minél több belépőjegy elkeljen, hiszen ahogy fogalmaz, az esemény támogatottsága nagy, a
KultMinor és Dunaszerdahely városa is támogatja a koncertet.

Az esemény meghívója
Fotó:  Antal Ágota
Az esemény meghívója

A cél az, hogy széles e vidéken minél több ember legyen részese ennek a lélekutazásnak.

Az előadás rangját tovább emeli, hogy Cseh Tamás lesz a produkció karmestere, aki a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház szólamvezető brácsása. A Lennék valakié előadásra összeállt szimfonikus zenekar az ő kamarazenekarából, a Capella Istropolitanából és a Szlovák Nemzeti Színház operájának zenészeiből áll. A két zenekar közti fúzió adja majd a lelkét az estnek, kooprodukcióban működnek együtt, mivel a színház tetszését is elnyerte a produkció.

Antal Ágota elmondta, fontosnak tartja, hogy helyi énekesek jelenjenek meg a színpadon, mint például Mórocz Virág, aki a mesterképzését végzi a Liszt Ferenc Zeneakadémián, Szebellai Dániel, aki fiatal, tehetséges pályakezdő színészünk, az idén szerződött a Jókai Színházhoz, Tóth Károly szintén csodás hanggal megáldott, alázatos, szintén fiatal tehetségünk. A fellépő művészek közül egyetlen lesz győri, mégpedig Baross Loretta, a már említett Mórocz Virág énektanára. A fiataloknak lehetőségük nyílik a Szlovák Nemzeti Színház próbatermeiben készülni, ami külön löketet adhat az elhivatott, pályakezdő művészeknek.
 

A közönség visszatalálása a művészetekhez az elmúlt időszak után változó, ám minden résztvevője a produkciónak bízik abban, hogy Ady Endre korszakokon átívelő ereje, és a művészet hatalma minél több érdeklődőt vonz majd azon a bizonyos keddi estén a nézőtérre.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.