2022. október 3., 11:54

Szerelem és virágének, ez a magyar nóta

Sokéves hagyomány Kéménden, hogy a helyi Csemadok nótaesttel kedveskedik a falu és a környék lakóinak. Vasárnap is folyt az örömre hangoló nótázás a kultúrházban.

nótaest Kéménd
Médialapozó
Fotó: Bokor Klára
Mezei Zsolt és cigányzenekara fergeteges hangulatot teremtett

„Úgy érzem, a magyar nótához mindenki kötődik valamilyen formában. Korosztálytól függetlenül bárkit lenyűgöznek az ismerős dallamok és az az ősi erő, ami ezekből az örökzöldekből sugárzik” – ezekkel a szavakkal üdvözölte a nézőket ifj. Barti Éva műsorvezető.

nótaest Kéménd
Fotó:  Bokor Klára
Farkas Iván és Bolya Szabolcs Barti Évát, a Csemadok helyi szervezetének elnök asszonyát köszöntik

A nótaestek szervezője a Csemadok, melynek elnök asszonya Barti Éva maga is nótaénekes. „A magyarnóta életem része, már édesapám is szeretett dalolni, belém oltotta az örömre hangoló, könnyeket fakasztó nóta iránti olthatatlan szerelmet. A magyarnóta olyan mély érzelmek tárháza, hogy véleményem szerint csak az tudja mások szívét is megérintően elénekelni, aki maga is átélte. Talán ezért is van kevés fiatal nótaénekes” – mondta el az elnök asszony.

nótaest Kéménd
Fotó:  Bokor Klára
Smid Erzsébet bényi énekes

A rendezvényen felléptek a régió ismert énekesei: Básti János Ipolykesziről, Bús Katalin Pogrányból, Gál Zoltán Andódról, Hlaváč Veronika Fegyvernekről, Juhász Irén Párkányból, Kántor János Zselízről, Kiss György Fegyvernekről, Kovács László Ebedről, Magyar Nándor Ipolyszalkáról, Pásztor János Párkányból, Smid Erzsébet Bényből és Szabó Árpád Kamocsáról. Őket Mezei Zsolt cigányzenekara kísérte. A rendezvény vacsorával és hosszan elnyúló nótázással ért véget.

nótaest Kéménd
Fotó:  Bokor Klára
A nótaesten bemutatkoztak a Szövetség Nyitra megyei képviselőjelöltjei – Bolya Szabolcs, Farkas Iván, Vitkó Andrea és a párt helyi jelöltjei
nótaénekes
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.