lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2023. január 20., 11:32

Szélsőséges időjárás – Javul a helyzet, de még vannak gondok keleten

Az előző napokhoz képest péntek délelőttre javult a kedvezőtlen időjárás miatti helyzet Kassa megyében. A tűzoltóknak jóval kevesebb munkájuk akad, mint tegnap, ugyanakkor a Kassa közelében található eprestetői síközpontba vezető utat ideiglenesen le kellett zárni, hogy el tudják távolítani az úttestre dőlt fákat.

időjárás, tél, hó, kidőlt fák, útlezárás, Kassa, Eprestető
Fotó: facebook.com/kosiceofficial

A Kassai Kerületi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője, Jana Matis Libová tájékoztatása szerint csütörtökhöz képest jelentősen javult a helyzet Kassa megyében. Mint kifejtette, pénteken a tűzoltóknak jóval kevesebb bevetésre kellett menniük. „A mai napon mindössze négy bevetést tartunk nyilván kidőlt fák miatt” – közölte hozzátéve, emellett egy alkalommal vonultak ki víz elszivattyúzása miatt, mégpedig Szepsibe, a vasútállomásra.

Kassától északra továbbra is gondokat okoz a nagymennyiségű hó, olyannyira, hogy a sok kidőlt fa eltávolítása miatt pénteken 13.00 óráig teljesen lezárták az eprestetői síközpontba vezető utat.

A Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője, Lenka Ivanová közölte, a II/547 számú út kereszteződésétől Kassabéla községig tart az útzár. „Arra érünk mindenkit, kövessék a helyszínen levő rendőrök utasításait, akik közlik, merre lehet kerülni” – mondta.

Dušan Tokarčík, Kassa város szóvivője is megerősítette, a nehéz, nedves hó okozta a helyzetet. Hangsúlyozta, biztonsági szempontból feltétlenül szükség volt arra, hogy a munkálatok idejére lezárják az útszakaszt.
időjárás, tél, hó, kidőlt fák, útlezárás, Kassa, Eprestető
Fotó:  facebook.com/kosiceofficial

Bár pillanatnyilag javul a helyzet, nem zárható ki, hogy ismét rosszabbra fordul, ugyanis a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) az ország északi és keleti részére elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki a várható havazás, erős szél, illetve hófúvások miatt. A meteorológusok szerint akár 10-15 centiméternyi friss hó hullhat és 18-22 m/s (65-80 km/h) sebességű széllökések is előfordulhatnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.