2019. november 25., 13:46

Szaporodnak az aláírások a Vág-híd felújítását követelő petíción

Több mint háromezer komáromi lakos írta alá azt az online petíciót, amely az illetékes állami szervektől a komáromi Vág-híd azonnali felújítását, és két körforgalom sürgős kiépítését követeli. Az egyikre az Izsára, a másikra a Hetényre vezető bekötőút, és a Komárom–Érsekújvár főút kereszteződésénél lenne szükség. A kezdeményezők már petíciós íveken is gyűjtik az aláírásokat.

Vág-híd-petíció
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

A petíciós bizottság kezdeményezését Komárom városa is támogatja.

Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter kerüli a régió képviselőivel való találkozást. A komáromi régió közlekedésfejlesztését szinte minden téren elhanyagolták, amelynek következtében egyre nagyobb teher hárul az itteni községekre”

– mutatott rá Keszegh Béla, Komárom polgármestere.

Rozbroy Éva, a petíciós bizottság elnöke elmondta: a Vág-híd elhanyagolt állapota miatt az elmúlt napokban súlyos közlekedési dugók alakultak ki. Felpanaszolta azt is, hogy az illetékes szervek alig tájékoztatják a lakosokat.

„A híd karbantartója a Szlovák Útkezelő Társaság, amely állítja, hogy már nagyjából tíz évvel ezelőtt felhívta a figyelmet a híd rossz állapotára, de a környezetvédelmi minisztérium nem különítette el a szükséges anyagiakat az átépítésre. A híd nagyon rossz állapotára tekintettel ideiglenes megoldásként aládúcolják azt. A komplett felújítás jelenleg csupán ígéret, megvalósításának ideje bizonytalan” – mutatott rá Rozbroy, aki szerint az új Duna-híd jövő évi átadását követően még sűrűbb lesz a forgalom. Állítása szerint már most is gyakoriak a több kilométeres torlódások a városban.

Érsek Árpád közlekedési miniszter elutasította a tétlenség vádját.

Az utóbbi hónapokban többször is jártam Komáromban, és személyesen tájékozódtam a szóban forgó projektek előkészítéséről”

 – nyilatkozta Érsek.

Hozzátette: már aláírták a szerződést a híd aládúcolásáról, és átadták az építési területet is. Ezen a héten kialakítanak egy mesterséges szigetet, ezt követően kezdi meg a kivitelező a híd aládúcolását. A híd komplett felújításának projektdokumentációjára is kiírták már a közbeszerzési pályázatot.

A Vág-hidat 64 évvel ezelőtt adták át a forgalomnak.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.