2021. március 19., 11:19

Sürgősen vízszűrő-berendezésre van szüksége Patonyrétnek! Segítsünk!

Március 11-én újabb szennyezés jelent meg a csallóközi ivóvízben. Ezúttal Patonyrét község közös kútjában találtak vegyi szennyezést. A község mintegy 300 lakójának és polgármesterének komoly fejtörést okoz, hogy miképp oldja meg az ivóvízellátást. Jelenleg is zajlik az adományozók részéről a flakonos víz szállítása, de ez közép- vagy hosszútávon nem oldja meg a helyzetet, áll abban a felhívásban, amelyet Patonyrét polgármestere, Flaska Leonárd és Csallóközcsütörtök polgármestere, Őry Péter kezdeményezett.

Ivóvíz
Fotó: Archívum
Illusztráció

A megoldás egy szűrőrendszer beszerzése a központi kútra, mely nagyságrendileg 40 ezer euróba kerül. Ennek biztosítása saját költségvetésből (230 ezer évente) lehetetlen. Patonyrét önkormányzata csupán akkor tudja megrendelni a berendezést, ha rendelkezésére áll a szükséges összeg.

A szállítási idő 30 nap, majd ezt követik a szerelési munkálatok.  A segítségnek mihamarabb érkeznie kell!

Tisztelettel kérnék a csallóközi településeket, amennyiben módjukban áll, nyújtsanak segítséget, legyenek szolidárisak Patonyréttel.

Csallóközcsütörtök nevében 1000 euróval segíteni tudunk! Amennyiben közösen és gyorsan tudunk lépni, rövid időn belül megoldás születhet”

– olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásban.

Jelentkezni Patonyrétnél lehet: potonskeluky@gmail.com

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.