2021. február 15., 14:13

Sok helyütt csökkent a fertőzöttség az Érsekújvári járásban

Kis mértékben csökkent a járás fertőzöttsége, egyetlen kivétel Ipolyszalka, ahol most tetőzhet a járvány, így a járás legrosszabb eredményét produkálta.

Fotó: facebook Kamocsa

Érsekújvárott az önkormányzat által kialakított tesztelőhelyeken 1.639 antigén tesztet végeztek el, amiből 6 eredménye lett pozitív, ami 0,37%-os pozitivitási arányt jelent. A múlt heti 0,66 százalék enyhült 0,32 százalékra. Mától, február 15-től az önkormányzat már nem fog további teszthelyek nyitni, az óvodás és alsó tagozatos gyermekek szülei számára a tesztelés a városban található alapiskolákon biztosítva lesz és természetesen a magán tesztelőhelyek is működnek.

Párkányban a tesztelés 3. és 4. fordulóját már nem az önkormányzat szervezte, hanem a magán tesztelőhelyek tartottak nyitva. A fertőzöttség most csökkent, és egy százalék alatt van. A városban bár kinyitottak az alapiskolák, de hétfőtől be is zárnak, hiszen fertőzött személyt találtak úgy a magyar, mind a szlovák iskolában.

Egy-két kivétellel jobbak az eredmények, mint a múlt héten.

Kürt 803 tesztből 7 pozitív, Szímő 891 tesztből 4 pozitív, Kamocsa 465 tesztből 1 pozitív, Kőhídgyarmat 593 tesztből 1 pozitív, Köbölkút 913 tesztből 4 pozitív, Bény 561 tesztből 4 pozitív (3 kéméndi lakos), Bart 304 tesztből 1 pozitív, Bajta 215 tesztből 2 pozitív, Szőgyén 1141 tesztből 9 pozitív. Ez tutóbbi községben minden résztvevő ffP2-es maszkot kapott ajándékba az önkormányzattól.

Bélán a 200 teszteltből nem találtak fertőzöttet, Ipolyszalkán viszont a múlt heti nem éppen rózsás helyzet is kicsit tovább romlott, a 4. fordulóban 392 leteszteltből 12-en bizonyultak fertőzöttnek. A faluban nem nyitott ki se az óvoda, se az iskola. Zárva is tartanak a helyzet javulásáig.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!