2020. október 10., 16:16

Sok a fertőzött, ezért át kellett költöztetni a komáromi kórház ideggyógyászatát

Mivel a vörös zónába tartozó Komáromi járásban is egyre több COVID-19-tesztelés zárul pozitív eredménnyel, az AGEL-hálózatba tartozó komáromi kórházban újabb termeket alakítottak ki a koronavírus-fertőzött páciensek számára. Ez indokolta a neurológiai osztály másik pavilonba történő ideiglenes átköltöztetését – közölte Miroslav Jaška kórházigazgató.

 

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó
Egyrészt megelőző intézkedésként, másrészt azért, hogy a kórházunk időben felkészüljön a nálunk kezelt, koronavírus-gyanús páciensek számának esetleges megnövekedésére, oly módon kellett jelentős mértékben beavatkoznunk a belgyógyászati osztály befogadóképességébe, hogy ott elkülönítő szobákat alakítottunk ki"

- mondta el az igazgató, hozzátéve: az ottani neurológiai részleg régebbi „P“ pavilonba való ideiglenes átköltöztetésével megtartják az ideggyógyászaton kezelt páciensek kapacitását, miközben készen állnak azoknak a váratlan akut eseteknek és a berendelt pácienseknek a fogadására is, akiknek az aktuálisan diagnosztizált állapota nem függ össze a COVID-19-betegséggel.

Miroslav Jaška leszögezte: a tájékoztatással nem a pánikkeltés a célja, éppen ellenkezőleg: a páciensek megnyugtatása, hiszen ezen járványügyi intézkedéseikkel is bizonyítják, továbbra is urai a folyamatosan változó helyzetnek.

Intézményünkben a fertőzésveszély sokkal alacsonyabb szinten van, mint a populáció körében másutt, a mindennapi életük során“

– hangsúlyozta.

Hozzáfűzte: az általa irányított intézményben egyelőre nem korlátozzák a tervezett műtéti beavatkozásokat, de okkal elővigyázatosak, s ott megelőző intézkedésként továbbra is látogatási tilalom van érvényben.

A pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint a Komáromi járásban 21 új esetet regisztráltak miközben az aznapi 78 új esettel a Dunaszerdahelyi járás a listavezető.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék