2022. november 15., 11:11

Sikeres párkányi kvízestek

A párkányi Csemadok sikerrel kezdett kvízestek szervezésébe. A célkitűzés az volt, hogy a szórakozva tanulás és az izgalmas versengés által minden korosztályt meg tudjanak szólítani. A terv egyelőre sikerülni látszik, már a negyedik vetélkedőt szervezik.

kvízest Párkány
Médialapozó
Fotó: facebook

A 3-5 fős csapatok legközelebb december 2-án mérhetik össze tudásukat, a rendezvény helyszíne ezúttal a Dali étterem lesz.

Lássuk csak, milyen élményekre tehet szert az ember, ha első alkalommal vesz részt egy kvízesten. Alább Izrael Gréta, a párkányi gimnázium végzős diákjának élménybeszámolója:

„Erre a kérdésre biztosan tudtam volna a választ! Szegényt nem irigylem, nagyon rossz kérdést kapott. Hogyan tud ilyet rosszul betippelni? Ilyen és ehhez hasonló mondatok hangzanak el a televízió kvízműsorait nézve. De ugyanez a helyzet, ha élesben is kipróbáljuk magunkat?

Párkányi kvízest
Fotó:  facebook

Persze az emberek többségének eszébe sem jutna benevezni és ország-világ előtt “lejáratni” magát, mert mi van, ha nem tudom, és mindenki rajtam fog nevetni?! Aztán szembejött egy meghívás az interneten, miszerint Párkányban is megrendezésre kerül egy kvízest, pontosabban már a harmadik. Bár voltak bennünk kételyek, a barátainkkal beneveztünk. Biztosak voltunk benne, a tapasztaltabb résztvevők ellen semmi esélyünk, aztán meglepődtünk.

Párkány kvíz
Fotó:  facebook

A kérdések felhozatala nagyon sokszínű, minden ember számára volt olyan téma, amelyben meg tudta csillogtatni a tudását. Sport, történelem, filmek, sorozatok, irodalom, logikai feladatok és még sorolhatnám. Ez a sokoldalúság volt az oka annak, hogy szerintem senki nem hagyta el a termet csalódottan, hiszen valamit biztosan tudott.

Inkább volt egy nagyon klassz hangulatú hétvégi baráti program, mint egy vérre menő megmérettetés. Együtt nevettünk, vagy szóltuk le a kvízmestert egy-egy nehéz kérdéskör esetén.

Párkány kvíz
Fotó:  facebook

Mivel egy étterem bárjában került megrendezésre az esemény, ezért szabadon fogyaszthattunk pizzát, rendelhettünk különböző italokat. Kicsit úgy éreztem magam, mint egy filmben, hiszen fogalmam sem volt róla, hogy egy kisvárosban is van lehetőség ilyesmin részt venni. Az a jelenet pedig mindenki előtt megvan, amikor az amerikai gimikben különböző kvízeken keresztül mérettetik meg magukat a diákok.

Párkány kvíz
Fotó:  facebook

Biztatnék mindenkit, jöjjön bátran. Egy percig se aggódjon és tétovázzon, hogy nem fogja tudni semmire sem a választ, mert ilyen sokféle kérdéskör esetén ez esélytelen.

Jó hangulat, barátok, nevetés, szórakozás – s mindeközben a mókásan tanulás garantált. És hát ki tudja, kik lesznek legközelebb azok a szerencsések, aki bezsebelhetik a díjakat. Szeretném megköszönni, hogy vannak még olyan fiatalok, akik időt és energiát szánnak arra, hogy értelmes és mégis szórakoztató programot rendezzenek a környéken lakóknak”- fejezte be levelét Gréta. 

Párkány kvíz
Fotó:  facebook

 

Párkány kvíz
Fotó:  facebook
meghívó
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.