2020. június 13., 12:40

Ruttkai ámokfutás: A 60 éves gondnokot nagyon megviselte, hogy nem tudta feltartóztatni a támadót

A ruttkai (Vrútky) alapiskola hatvan éves gondnoka, Rudolf a csütörtöki ámokfutás elkövetője után eredt, de nem sikerült feltartóztatnia. A támadó őt is megsebesítette.

Fotó: cas.sk

Az iskola 62 éves igazgatóhelyettese, Jaroslav Budz szállt elsőként szembe a 22 éves Ivan Č.-vel, őt halálosan megsebesítette a támadó. Az iskolából már távozni akaró ámokfutót próbálta feltartóztatni a gondnok, de Ivan Č-nek sikerült elmenekülnie. A támadót végül a rendőrök néhány száz méterrel távolabb agyonlőtték.

A gondnok a cas.sk-nak elmondta, a támadás után hajnali háromig maradt ott a helyszínen, megrendülten méregette az elkövető által betört ablaküveget, amit ki kell cserélni.

Rudolfot lelkileg nagyon megviselte, ami történt. A cas.sk-nak könnyek között beszélt a támadó által megölt Jaroslav Budzról,  akivel nemcsak kollégák, de barátok is voltak. 

A támadót elmondása szerint nem ismerte, de úgy hallotta, 2012-ben végzett az alapiskolában, ő viszont csak akkoriban kezdett ott dolgozni.

Egy közeli bolt eladónője is nehezen szólalt meg a Nový čas újságíróinak, hiszen az érintettek a vásárlóik voltak, beleértve a gyerekeket.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.