2021. június 9., 07:59

Rövidesen indulnak a charterjáratok a kassai reptérről

A rendszeres járatok újraindítását követően rövidesen a charterjáratok is elindulnak a kassai repülőtérről. Az első június 21-én száll fel, egyelőre tizenegy közkedvelt turisztikai célpont közül választhat az utazóközönség.

kassai repülőtér, reptér, repülőtér, Kassa
Fotó: TASR

A kassai repülőtérről már több rendszeres járattal is utazhatnak az érdeklődők. Az ország második legnagyobb városának repteréről eljuthatnak például Angliába, de akár Prágába vagy Bécsbe, illetve rövidesen Varsóba is.

„A kínálatban megtalálható az Austrian Airlines minden célállomása, Európában és a világban. A Ryanair négy fapados járata érhető el, a Wizz Air pedig ebben az évben két célállomást kínál, London–Luton és Doncaster Sheffield repülőtérre indul járat. Ez azt jelenti, van összesen hat fapados desztináció és bécsi átszállással elérhető az Austrian Airlines teljes hálózata” – fejtette ki Tomáš Jančuš ügyvezetőigazgató-helyettes, a repülőtér elnökségének tagja.

Rövidesen a charterjáratok is elindulnak Kassáról, az első gép június 21-én száll fel. A turisták összesen 11 célállomás közül válogathatnak.

„A törökországi Antalya, a bulgáriai Burgasz, a ciprusi Lárnaka, a görögországi Thesszaloniki, Iráklio (Hérakleion), Rodosz és Korfu, a Szardínia szigetén található Olbia, a tunéziai Monasztir, illetve az egyiptomi Gurdaka és Marsza Alam szerepel a kínálatban” – magyarázta Jančuš.

kassai repülőtér, reptér, repülőtér, Kassa
Fotó:  TASR

A kassai repülőtér vezetése arra számít, a járvány aktuális hullámának csillapodásával növekedni fog az utasok száma. Az ügyvezetőigazgató-helyettes szerint van érdeklődés a külföldi nyaralások iránt, ezért a tavalyival összehasonlítva az idén több tengerparti városba indulnak gépek Kassáról.

Természetesen egész évben dolgozunk a célállomások listájának bővítésén, és ez a nyári szezonra is igaz. Több helyszínen folynak tárgyalások, de egyelőre csak azokat jelentettük be, amelyek esetében már megkötöttük a szerződést, és megvásárolhatóak a repülőjegyek az induló járatokra”

– fűzte hozzá.

Mielőtt külföldre indulnánk, érdemes utánanézni, melyik országba milyen feltételek mellett léphetünk be.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.