2020. február 17., 15:20

Rendszeresen továbbképzik az egészségügyi nővéreket a komáromi kórházban

Az utóbbi években megvalósuló műszaki-infrastrukturális fejlesztéseken, bővítéseken kívül a beteggondozók folyamatos tudásgyarapítására is nagy figyelmet, időt és anyagiakat fordítanak az AGEL SK Rt-csoporthoz tartozó komáromi kórházban.

Médialapozó
Fotó: AGEL SK Rt.

Az intézményben dolgozó egészségügyi nővérek rendszeres továbbképzéseken szereznek tudomást a saját szakterületükkel kapcsolatos újdonságokról, s a hasznos információk hozzájárulnak munkájuk hatékonyságának növeléséhez. A kórház illetékesei az Egészségügyi Nővérek és Szülészasszisztensek Komáromi Területi Kamarájával, valamint a Gyógyítástechnikai Dolgozók Komáromi Területi Kamarájával közösen a napokban A komáromi kórházban folyó beteggondozás sajátosságai címmel tartottak egy számukra hasznos szemináriumot – tájékoztatta portálunkat Martina Pavliková, a kórház szóvivője.

A temérdek új információval szolgáló rendezvénynek közel százfős publikuma volt. A szakképzett előadók jóvoltából különféle fontos témák kerültek terítékre.

,,A szakmai program ez alkalommal nagyon sokszínűnek bizonyult, így egyebek mellett a kórházi környezet páciensekre gyakorolt hatásaira, a mellrákos betegek teljeskörű ápolására, a csecsemők biztonságos táplálására és az alkalmazott sterilizációra összpontosított. A taglalt időszerű témák közül a bőr és nyálkahártya kórokozóinak dekolonizációja sem hiányozhatott“ - ecsetelte a szemináriumon megvitatott témákat a tartalmas együttlétet szervező Jana Ondrišová doktornő, betegápolásért felelős igazgató-helyettes.

E szemináriumon Miroslav Jaška kórházigazgató és Miroslav Pišoja mérnök, az AGEL SK Rt. elnöke is részt vett. Köszöntőjükben mindketten nagyra értékelték az egészségügyi nővérek áldozatkész, nehéz munkáját, amellyel hozzájárulnak a kórház sikeres működéséhez, hangsúlyozva az ismeretgyarapítást célzó mindenkori igyekezetüket.

+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék