Rendőrökkel emberkedett két nyugdíjas férfi a Simonyi járásban, börtönbe mehetnek érte

2020. május 22., 17:45
ma7 | TASR

A Simonyi járás egyik településén szomszédok közti csetepatéhoz riasztották a rendőröket a minap - írja a TASR. A helyszínen talált két nyugdíjas, aggresszíven viselkedett a kiérkező rendőrökkel szemben, így az örsön kötöttek ki, ahol csak folytatták a balhét. A fogda egyik ajtaja bánta.

Fotó: PZ FB

Egy szomszédok közti veszekedés miatt kirékező rendőrjárőr kénytelen volt őrizetbe venni két, a helyszínen tartózkodó nyugdíjas férfit. Egyikük, a helyszínen élő 66 éves férfi hangos üvöltözése miatt kellett riasztani a rendőröket, akiket kiérkezvén szitkok sora fogadott. A férfi mind a rendőröket, mind a szomszédját halálosan megfenyegette, ráadásul helyszínen tartózkodó, szintén nyugdíjaskorú barátjával rá is támadtak a rendőrökre, akik ugyan megpróbálták lenyugtatni a két férfit, de végül kényszerítő eszközökkel voltak kénytelenek jobb belátásra téríteni őket. Mindkettejüket bevitték a legközelebbi rendőrőrsre. 

A fickós nyugdíjasok azonban ott sem csillapodtak, rátamadtak a rendőrökre és a berendezésre. Egy ajtó súlyosabban, az egyik járőr könnyebben megsérült. Kórházi kezelésre egyik sem szorult.

Időközben kiderült, az egyik férfit már korábban elítélték hasonló bűncselekmény miatt, másikuk pedig engedéllyel tartott lőfegyverrel rendelkezik. A rendőrségi vizsgálótiszt mindkettejük ellen büntetőeljárást kezdeményezett, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt, előzetes letartóztatásukra is javaslatot tett.

Ha a bíróság bűnösnek találja őket, akár nyolc évet is kaphatnak.

Kövesse facebook oldalunkat is!