Rendőri üldözés következtében életét vesztette egy fiatal

hirek.sk 2017. június 18., 14:54
A lövöldözés Garamszentbenedeken (Hronský Beòadik)történt vasárnap reggelre virradóra. A rendőrök egy Seat Leon márkájú autót szerettek volna leállítani, de a 19 éves Michal rálépett a gázra és menekülésre fogta a dolgot. Üldözőbe vették. A gépkocsivezető más gépkocsikat is veszélyeztetett. A rendőrség szerint már harmadjára kapott eltiltást az autóvezetéstől.


A rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le. „Mivel az autó vezetője nem reagált, az autó megállítása céljából figyelmeztető lövéseket adtak le. Ezt követően Garamszentbenedek (Hronský Beòadik) közelében, Peszér (Psiare) városrészben ráakadtak a valószínűleg nagy sebesség következtében a vasúti átjárón balesetet szenvedett autóra és utasaira” – nyilatkozta a JOJ televíziónak Petra Kováèiková, a Besztercebányai Kerületi Rendőr Igazgatóság (KR PZ) szóvivője.

A lövés a gépkocsi hátsó ülésén utazó 17 éves Tomášt érte. A Kisülésről (Malá Lahota) származó fiatalember a helyszínen meghalt. Mint ahogy azt Andrea Dobiášová  belügyminisztériumi szóvivő az Aktuality.sk hírportálnak elmondta, az ügyben a belügyminisztérium vizsgálatot indított.

A személygépkocsiban további személyek utaztak

A gépkocsivezetőn kívül további három személy utazott a gépkocsiban. Az egyikük egy 17 éves lány, aki a sofőr mellett ült, valamint a hátsó ülésen további két utas, egyikük a lőtt seb következtében elhunyt 17 éves Tomáš.

„A rendőrjárőr az eset súlyosságára való tekintettel mentőt hívott, miközben a mentősök kiérkezéséig a helyszínen megpróbálták újraéleszteni a fiatalembert, de nem sikerült” – nyilatkozta a rendőrszóvivő.

A Mentőszolgálat (ZZS) műveleti központjának munkatársa, Boris Chmel a JOJ televíziónak nyilatkozva elmondta: „ a mentősök érkezésekor a fiú már semmiféle életjelet nem mutatott”.

A gépkocsivezetőt eltiltották a vezetéstől

Az Aranyosmaróti járásból (okres Zlaté Moravce) származó gépkocsivezető nem ismeretlen a rendőrök számára. Jelen esetben is el volt tiltva a vezetéstől, immár harmadik alkalommal. A rendőrség szerint több alkalommal komoly gépkocsivezetői kötelességszegést követett el, amiért pénzbüntetést róttak ki rá.

Az agyonlőtt Tomáš édesanyja szerint barátaival együtt víkendezni indult egy hétvégi házba. „ A fiatal halála miatt a rendőrség őszinte sajnálatát fejezte ki. A tragikus eseményre nem került volna sor, ha a felelőtlen sofőr nem lett volna ennyire kíméletlen vezetés közben, akit ráadásul harmadszorra is eltiltottak a vezetéstől” – nyilatkozta Petra Kováèiková rendőrségi szóvivő.   

Forrás: Aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS