2018. június 3., 14:26

Rendkívül sokan összegyűltek az idei Lobad Race-re

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend  a  Béla és Libád községek, valamint a bélai kastély (Chateau Belá) által közösen szervezett  Lobad Race akadályverseny. Több mint kétszáz versenyző indult neki a távnak június másodikán a bélai kastély festői környezetéből, hogy próbára tegye állóképességét és ügyességét.

bokor-lobad-9.jpg
Médialapozó

Meleg, felhős, nyári nap, ideális a sportolásra, ám elindult volna a futam szakadó esőben is, mert ez egy ilyen kihívás. Kiac Tibor ötletgazda elmondta, női, férfi és csapat kategóriában lehetett nevezni az öt kilométer hosszú versenyszakaszra. Igyekeztek a falu környékének nem tipikus  természet adta  lehetőségeinket kihasználni, egyenes terepen nem is futnak a versenyzők, csak dobra fel, dombról le.  A résztvevők bélai kastély mellől rajtoltak, majd árnyas erdőn keresztül vezetett az út a libádi sportpályára, ahol 15 akadály várta a beérkezőket. "Igyekeztünk a falusias miliőhöz illő akadályokat felállítani, szalmabálákból, fából, kötelekből , de újdonsággal is szolgálunk - ezek a vizesárkok. Igazi próbatételek az akadályok, aki nem tudja valamelyiket teljesíteni, fekvőtámaszokkal kiválthatja ki" - sorolja Tibor.

Volt  miért futni a szombati versenyen, hiszen a kategóriák első helyezettjeit attraktív nyeremény várta. A Chateau Belá de luxe apartmanjaiban tölthetnek egy feledhetetlen hétvégét."

Képriportunk megtekinthető:

A verseny előtt bemelegítést tartottak
A verseny előtt bemelegítést tartottak

bokor-lobad-9.jpg
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.