2020. július 5., 16:39

Régmúlt nyáresték hangulata a betléri kastélyban

Különleges, esti tárlatvezetésekkel várják a látogatókat július minden szombatján a betléri Andrássy-kastélyban. Az első ilyen rendezvény iránt nagy volt az érdeklődés.

A betléri kastély éjjel
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergely

A szokatlan időpontban, 20.00 órától kezdődő tárlatvezetésen

a régmúlt nyári esték hangulatát igyekeznek feleleveníteni az Andrássy-család egykori vadászkastélyában.

A látogatók többé-kevésbé az ismert útvonalat járják be, azonban olyan információkat hallhatnak, amit a szokásos vezetésen nem.

Főleg az arisztokrácia életéről esik szó,

arról, hogyan éltek az Andrássyak, mit csináltak a kastélyban, mivel töltötték a szabadidejüket, hogyan fogadták a vendégeiket.

„Nagyon örülünk, hogy már az első ilyen szombaton sokan keresték ezeket a tárlatvezetéseket – mondta Máté Tímea, a Szlovák Nemzeti Múzeum – Betléri Múzeum igazgatója.

_dsc2903.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

Jegyek a kastély pénztárában kaphatók naponta 9.30-tól 17.30-ig, illetve egy órával a szombat esti kastélylátogatás kezdete előtt, 19.00 és 20.00 óra között.

Érdeklődés esetén 15 fős minimális létszámmal magyar nyelvű tárlatvezetés is indul.

_dsc2945.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

Máté Tímea hozzátette, az esti tárlatvezetések mellett

más rendezvényekkel is készülnek.

Ha az időjárás engedi, 2020. július 11-én, 14.00 órától történelmi pikniket tartanak a kastély parkjában, ahol egykor az Andrássy család tagjai, rokonaik és vendégeik piknikeztek. A délután folyamán zenével kedveskednek a látogatóknak, a legkisebbeket pedig a Theátrum Színház és a kreatív foglalkozások várják. Aki történelmi jelmezben vesz részt a pikniken, ingyenesen látogathatja meg a kastélyt.

A múzeum munkatársai a nyár folyamán további rendezvényekkel – egyebek mellett szabadtéri koncerttel és operaesttel – is várják a látogatókat. Ezekről, illetve az esti tárlatvezetésekről bővebben a Magyar7 hetilapban olvashatnak majd.

+17 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!