2020. november 13., 18:15

Rászoruló családnak gyűjtöttek Nagymegyeren

A kedvesség még a koronavírus-járvány alatt sem veszett ki az emberekből. Egy nagymegyeri családnak gyűjtöttek a város lakói, hogy segítsék őket a nehéz időszakban. Holényi Gergő polgármester portálunknak beszélt az adakozás körülményeiről.

 

Fotó: istockphoto.com

Két alapiskolás gyermek és a nagymama, aki eltartja őket. Szerény körülmények között élnek egy nagymegyeri garzonlakásban. 

A családfenntartó nagymama fordult a polgármesterhez és a hivatali dolgozókhoz, hogy amivel csak tudnak járuljanak hozzá a gyerekek jobblétéhez. A hivatal dolgozói nem is késlekedtek, az internetes felületeken is hirdették az adománygyűjtésről szóló felhívást, amelyre rövid időn belül számos megkeresés és különféle használati tárgyak érkeztek felajánlásképpen.

Tartós élelmiszer, gyerekruhák, cipők, meleg kabátok, mikrohullámú sütő és hűtő is bekerült az adományba. A család nagyon örült, hogy ennyi segíteni akaró személy járult hozzá a gyűjtéshez. Pénzbeli adományokat nem fogadtak el. Természetesen mindenkinek köszönjük a támogatást, rengeteg minden érkezett hozzánk, amit majd nagy valószínűséggel későbbi adománygyűjtéshez is fel tudunk ajánlani”

– nyilatkozta Holényi Gergő.

A polgármester elmondta, hogy a tavaly – éppen karácsony előtt – szintén szerveztek gyűjtést a rászorulóknak, idén még kérdéses, hogy decemberben ezt meg tudják-e valósítani a vírushelyzet miatt.

A segítség mindig jól jön, bárhonnan érkezik is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.