2019. június 2., 11:49

Rákóczi íjászai újra Paláston vetélkedtek

A Rákóczi Szövetség palásti alapszervezete 2019. június 1-jére szervezte meg a hagyományos Rákóczi íjásza elnevezésű megmérettetést, immár ötödik alkalommal.

Palásti íjászverseny
Médialapozó
Fotó: Saróka Marian

A helyi Palásthy Pál Egyházi Alapiskola udvarán megvalósuló íjászversenyen – a hat kategóriában induló mintegy 30 versenyző – más-más állatokat jelképező álló célpontokra lőhetett, de mozgó célpontra is célozhatott. Paláston nagy hagyománya van az íjászkodásnak, időről időre megrendezik a Thury György-íjászversenyt és a Dakota Kupát is.

Fotó:  Saróka Marian

A hazaiakon kívül ezúttal ipolysági, deméndi, ipolynyéki, farnadi és zselízi versenyzők is megmérettették magukat.

„A Rákóczi Szövetség Palásti Szervezetének célja a község hagyományainak, értékeinek ápolása, illetve továbbadása a fiatalabb generációknak. Fontosnak tekintjük a helyi magyarság identitástudatának erősítését, a palásti magyar szervezetek minél gördülékenyebb együttműködését. Elképzeléseink között szerepel kapcsolataink szorosabbá tétele az anyaországi magyar közösségekkel és szervezetekkel is” – olvasható a csoportosulás honlapján.

Fotó:  Saróka Marian

A gyermekek kategóriáiban Marton Sebastian, Farkas Kinga Katalin és Drozdík Nikolett végeztek az első helyeken, a nőknél pedig Stanko Tímea bizonyult a legpontosabbnak. A férfiak kategóriájában a tradicionális íjjal a zselízi Toportyán Íjászcsapat vezetője, Petrovics Péter bánt a legügyesebben, míg a sportíjat használók vetélkedéséből Valent László került ki győztesen. A díjazottakat ezúttal is emlékéremmel jutalmazták.

Palásti íjászverseny
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!