cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. szeptember 10., 14:19

Rajzolj és nyerj! – rajzpályázatot értékeltek Dunaszerdahelyen – Képekkel

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Rajzolj és nyerj! elnevezésű rajzpályázat ünnepélyes díjátadóját a csallóközcsütörtöki Játékvár Játszóház Polgári Társulás szervezősége. A rajzversenyhez nemcsak a csallóközi régióban működő óvodák és alapiskolák tehetséges alkotói csatlakoznak, hanem az egész Felvidékről érkeznek pályázatok, amelyeket szakmai zsűri bírál el.

Rajzolj és nyerj! rajzpályázat
Galéria
+8 kép a galériában
Fotó: Reczai Lilla

Idén negyven intézmény 760 alkotással nevezett be a versenyre, amelyet a dunaszerdahelyi VovoLand központban értékeltek ki ünnepélyes keretek között. A szervezők eddig még soha nem kaptak ennyi kreatív és színes alkotást a gyerekektől.

A szakmai zsűri ötvennégy alkotást díjazott, s azon iskolák és óvodák részesültek még külön ajándékcsomagban, amely intézményből volt díjazott gyermek.

A negyven versenyben induló intézmény közül húszból lett díjazott. Az idei téma a ,,Száll a madár ágrul ágra, száll az ének szájról szájra”, vagyis a magyar néphagyományok, a magyar kultúra és az értékek bemutatása volt a cél.

Rajzolj és nyerj! rajzpályázat
Fotó:  Vovo Land

Sill Zsuzsanna, a rendezvény egyik szervezője a ma7-nek elmondta, hogy a versenybe Somorjától egészen Szepsiig bekapcsolódtak a magyar oktatási intézmények diákjai és felkészítő pedagógusai, a négytagú zsűrinek valóban nehéz munkája volt az értékelésnél. Kántor Ilona és Kantner Adrián rajzpedagógusok, Ozsvald Zoltán amatőr festő, valamint Pavlus Diana egyetemi rajzszakos hallgató (diákzsűri) értékelte a munkákat.

Rajzolj és nyerj! rajzpályázat
Fotó:  Reczai Lilla
A témát a tavalyi népszámlálás ihlette, szerettünk volna rámutatni a magyar nemzeti értékeinkre, a kultúránk fontosságára, hiszen nem szabad hagynunk, hogy elfogyjunk. Ez a témakör pedig rengeteg lehetőséget kínált a felkészítő pedagógusok és a gyerekek számára is. Tapasztaltuk, hogy a kreativitás nem ismer határokat. Nagyon ügyes megoldások születtek, az alkotók népmeséken, népdalokon, híres épületeken, sportolókon, hungarikumokon keresztül mutatták be, hogy számukra mit is jelent voltaképpen a magyarság”

– fejtette ki Zsuzsanna.

Rajzolj és nyerj! rajzpályázat
Sill Zsuzsanna szervező kiértékeli a versenyzőket
Fotó:  Reczai Lilla
Örültünk, hogy az alkotók merték használni a színeket, ötletes megoldások születtek különféle technikák keverékéből, nem féltek minden oldalról körül járni a témát. Eredeti, ötletes megoldásoknak voltunk szemtanúi és nagyon nehéz volt a választás, hiszen mindegyik rajz értékes volt”

– hangzott el a zsűri véleménye.

Minden kategóriában díjazottakat és különdíjasokat is értékelt a szakmai zsűri. A szervezők már két éve értékelik a legkreatívabb pedagógusokat, idén is jutalmazták a felkészítőket. A pedagógusokat Krascsenics Piroska keramikus plakettjével díjazták. 

Rajzolj és nyerj! rajzpályázat
Fotó:  Reczai Lilla

A Játékvár Játszóház Polgári Társulás szervezet a csallóközcsütörtöki alapiskola melletti műhely épületében tartja meg a gyermekeknek foglalkozásait. A rajzverseny díjátadóját is kezdetben Csallóközcsütörtökön szervezték meg, de amióta ilyen széleskörű a pályázat iránti érdeklődés, azóta Dunaszerdahelyen valósul meg az ünnepélyes átadó.

„Harmadik éve tartjuk már a dunaszerdahelyi VovoLand-ben a rajzpályázat kiértékelését, a járási központ jobbára közelebb fekszik a versenyben résztvevőknek, és a gyermekkuckóban a hivatalos ünnepély után a gyermekeknek lehetőségük nyílik eltölteni kellemesen az időt játszótársaikkal” – tette hozzá Sill Zsuzsanna.

A versenybe a következő településekből kapcsolódtak be az óvodák és iskolák: Szepsi, Dunaszerdahely, Lég, Pozsonypüspöki, Perbete, Tejfalu, Nagyszarva, Nagyfödémes, Illésháza, Somorja, Diósförgepatony, Ógyalla, Egyházgelle, Bős, Hegyéte, Alistál, Feketenyék, Tallós, Ekecs, Zselíz, Nagyabony, Csallóközcsütörtök, Jóka, Nagymagyar, Csenke és Nagymegyer.
Rajzolj és nyerj! rajzpályázat
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.