2023. június 8., 18:28

Pozsonyra lecsapott a vihar: több utcát elöntött a víz - VIDEÓVAl

A fővárosra csütörtök délután csapott le a vihar.

Özönvíz Pozsonyban
Ruzsinó városrész több részét is elárasztotta az óriási mennyiségű lezúdult csapadék
Fotó: Facebook/Martin Chren

A hirtelen lezúduló csapadék miatt több utca és aluljáró víz alá került, a tömegközlekedésben is fennakadások vannak. Több villamosvonalon felfüggesztették az üzemet.

Az özönvíz mennyiségű csapadék miatt kilenc utca is járhatatlan, ezek a Bajkál utca, a Főrévi utca, a Récsei utca több szakaszon is, illetve a Vajnorská, Tomášik és a Malokrasňanská is. A  Récsei utat a Szép utca szakaszánál le is zárták, de a Hraničnát is elárasztotta a víz.

A városi tömegközlekedéssel közlekedőket arra figyelmeztetik, hogy hosszú késésekre számíthatnak, főleg a város keleti részében.

Özönvíz Pozsonyban
Fotó:  Facebook/Martin Chren

"Ez valóban rendkívül intenzív csapadék, amit a rendszeres karbantartás ellenére a szennyvízelvezető rendszernek nincs ideje elvezetni. Mi azonban mindent megteszünk annak érdekében, hogy a helyzet mielőbb megoldódjon.

Özönvíz Pozsonyban
Récsén is áll a víz
Fotó:  Facebook/Michal Drotovan, a városrész polgármestere

Minden eszközt bevetettünk a terepen, arra kérünk mindenkit, hogy legyen óvatos, és köszönjük a türelmüket" – írta Pozsony város a közösségi oldalán. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.