Pozsonyi tömegverekedés: 56 szurkoló ellen indult eljárás

ma7 | TASR 2019. július 11., 12:28

56 személy ellen indított eljárást a rendőrség garázdaság miatt a szerda esti pozsonyi tömegverekedés után. Összesen 106 rendőr vett részt a bevetésben és 107 személy állítottak elő.

Milan Lučanský országos rendőrfőparancsnok Fotó: TASR

Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány elégedett az akcióval, értékelése szerint a rendőrség gyorsan ura lett a helyzetnek.

Az előállított személyek közül 51 bolgár, 41 lengyel, 15 pedig holland állampolgár, legalább 17 szurkolót kellett ellátniuk a mentősöknek.

A bolgár szurkolók a Rózsahegy elleni csütörtök esti meccsre érkeztek Szlovákiába, a lengyel és a holland szurkolók a Slovan és a montenegrói csapat szerdai pozsonyi összecsapásán akartak konfliktust kiprovokálni.

Szurkolói vandalizmus Pozsonyban: külföldi drukkerek háborújának színtere volt az Óváros - HELYSZÍNI FOTÓKKAL
Futballdrukkerek csaptak össze szerdán este Pozsony belvárosában: egész utcákat vertek szét a magukról megfeledkezett szurkolók.
A rendőrség felkészült a rizikós futballmérkőzésre, ám a belvárosban véletlenül egymásba botlott két szurkolótábor. A rendőrségi beavatkozás gyors és professzionális volt”

- értékelt Milan Lučanský.

A mentősök kilenc személyt vittek kórházba, a többi sérültet a helyszínen látták el. Eva Kliská, az egyetemi kórház szóvivője közölte, hogy nyolc külföldi állampolgárt láttak el, egyikük sem szorul kórházi kezelésre. A tömegverekedés este 9 óra után tört ki a Ventúr (Ventúrská) utcában.
0 HOZZÁSZÓLÁS