2021. június 29., 08:31

Pozsonyi fagyikörkép: Itt lehet a legfinomabb fagylaltokat kapni!

Pozsony belvárosában számos fagylaltozó üzemel, de a legfinomabb fagyikat ott találjuk, ahol hosszú, kígyózó sorok várakoznak!

luculus_luculus_ice_saloon
Fotó: Luculus Ice Saloon Facebook
Legendás a Luculus fagylaltgombócokat dobáló fagyisa

A Hviezdoslav téren működő fagyizó a pozsonyiak körében különösen népszerű. Közismertek arról, hogy a legfinomabb fagyit itt lehet venni Pozsonyban, mindezt ötletes tálalásban. Emellett kiváló kávé és finom sütemények gazdag kínálata is várja a vendégeket. A Luculus családi vállalkozásként indult 1954-ben.

luculus2_luculus_ice_saloon
A Luculus nagyon népszerű fagyizó Pozsonyban. Fagylaltjaik nem csak finomak, de ötletes tálalásban is kapjuk meg őket (Fotó: Luculus Ice Saloon Facebook).
Fotó:  Luculus Ice Saloon Facebook

A Luculus cukrásza 2011-ben rekordot döntött, amikor egyetlen fagylaltölcsérre 150 darab gombóc fagyit sikerült felhelyeznie. Az erről készült videó máig kering az interneten. A Luculus fagylaltgombócokat dobáló fagyisa azonban már azelőtt is legendának számított Pozsonyban.

A Koun sikerének kulcsa az eredetiség

A Koun fagyizó igazi különlegességnek számít Pozsonyban. A Carlton szálloda közvetlen közelében találjuk meg a Hviezdoslav téren. Ha valaki igazi fagyikülönlegességekre vágyik, akkor ide mindenképpen be kell térnie. Se szeri, se száma a kínálatukban lévő hihetetlen ízkombinációknak és specialitásoknak, amelyeket folyamatosan változtatnak és bővítenek.

koun_koun
Fagyitorta a Kountól (Fotó: Koun Facebook).
Fotó:  Koun Facebook

Volt már kínálatukban retekcsírás ananászos fagylalt, matcha fagyi fehér csokival és pirospaprikával, málna és litchi ízkombináció, ibolyafagylalt, avagy csokoládés fagylalt portói borba mártott szilvával fűszerezve. Az idei újdonságaik között pedig a fehér csokoládéból készült, kurkumával és kollagénnel ízesített fagylalt szerepel.

A Koun fagylaltozóban azonban nem csak a desszertek íze és minősége, de maga a tálalás is egyedi és művészi. Jéghideg finomságaik között találunk fagyitortákat, mini fagylaltkekszeket és sok más egyedi specialitást is. A Koun egy kis családi vállalkozás, amely a szlovák fővárosba igyekszik becsempészni egy csipetnyi Olaszországot.

koun2_koun
A Koun egyik idei újdonsága a fehér csokoládéból készült, kurkumával és kollagénnel ízesített fagylalt (Fotó: Koun Facebook).
Fotó:  Koun Facebook
Az Arthur védjegyévé vált a fekete fagyi

Az Arthur fagyizó a Lőrinckapu (Laurinská) utcában található. Immár védjegyükké váltak a fekete tölcsérekben tálalt finom fagylaltkülönlegességek, ahogy a fekete színű fagylalt is. Minőségi, házikészítésű fagylaltokat kínálnak természetes alapanyagokból készítve és tojás nélkül.

Fagylaltjaikra sűrű textúra jellemző, mivel készítésükhöz eredeti belga csokoládét, továbbá sós karamellt és mascarponét használnak. Az Arthurnál szintén számos eredeti ízkombinációkkal találkozhatunk, ilyen például a fehér nugát, de akár az egzotikus kakiszilvából készült sörbetet is kipróbálhatjuk.

arthur2_arthur_gelato
Fekete fagylalt fekete tölcsérben az Arthurnál (Fotó: Arthur Gelato Facebook).
Fotó:  Arthur Gelato Facebook

Emellett az egészséges táplálkozás hívei is számos fagylaltkülönlegességre találhatnak itt. Az Arthur exkluzív ízei közé tartoznak többek között a kókuszszénből készült fagylalt, vagy az indiai mangóból készült sörbet.

arthur_arthur_gelato
Az Arthurnál minőségi, házi készítésű fagylaltokat kínálnak (Fotó: Arthur Gelato Facebook).
Fotó:  Arthur Gelato Facebook
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.