2023. június 3., 08:51

Pedagógusok zarándoklata a Kürt melletti Cigléd kegyhelyre

Minden hivatásban fontos a lelki feltöltődés, hatványozottan igaz ez a pedagógusokra. Éppen ezért indultak tegnap délután nem csak a kürti, de a környékbeli pedagógusok is a kegyhelyre, Ďurás Márk lelkiatya vezetésével. A helyszínen a kürti hívők szeretetasztallal várták az érkezőket. Volt litánia és szentmise is.

1-pedagoguszarandoklat.jpg
Galéria
+9 kép a galériában
Fotó: Bokor Klára

Melecski Andrea szervező, a Kürti Alapiskola igazgatóhelyettese elmondta, Salgó Gabriella a pedagógusszövetség érsekújvári területi választmányának elnöke és Baka Szilvia udvardi hitoktató ötlete alapján indultak a zarándokútra.

Mindezt azért, hogy olyan lelki felüdülésben részesüljenek a pedagógusok, amely tudja őket a szeretetteljes, hatékony oktató-nevelő munkában segíteni. A helyi plébános, Márk atya az első szóra vállalta a zarándoklat vezetését”

– emelte ki az igazgatóhelyettes.

pedagóguszarándoklat
Fotó:  Bokor Klára

A zarándokok a kürti alapiskola udvaráról indultak, megálltak a templomnál megnézni, hogy haladnak a felújítási munkálatok.

pedagóguszarándoklat
Fotó:  Bokor Klára
A zarándoklat elején imádkoztunk és felindítottuk a szándékot a kegyelmek befogadására. Mindenki megfogalmazta magában, hogy mit is szeretne elérni. Emellett hálaút is ez, a jó Isten eddigi kegyelmeiért. Minden lépés egy ima, egy fohász”

– foglalta össze Márk atya a zarándoklat lényegét.

pedagóguszarándoklat
Melecski Andrea átadja a résztvevőknek a pedagógusszövetség ajándékát
Fotó:  Bokor Klára
Melecsi Andrea a pedagógusi pályáról szólva úgy nyilatkozott, mindennapi nagy kihívás. A gyerekek életviteléhez kell alkalmazkodni, új ötletekkel, eszközökkel, megoldásokkal kell elérni, hogy a gyerek könnyebben felfogja azt, amit neki át szeretnék adni. Ehhez kell a jó Isten kegyelme, valamint a mindennapi megújuláshoz.

Kiemelte, nagy szerencséjük van a kürti szülőkkel, akik tudják, mennyire fontos a tudás gyermekeik jövője szempontjából, ezért aktívak, segítőkészek, bekapcsolódnak az iskolai tevékenységbe.

pedagóguszarándoklat
Szeretetasztal várta a résztvevőket a kürti hívek jóvoltából
Fotó:  Bokor Klára

Az igazgatóhelyettes asszony a helyszínen átadta a résztvevőknek a pedagógusszövetség ajándékát. Voltak résztvevők Szőgyénből, Farkas Zsolt esperesplébános vezetésével, aki maga is pedagógus, tanít úgy az alapiskolán, mind a felsőoktatási intézményekben, eljöttek a kisújfaluiak, az udvardiak, de még a komáromi speciális iskola tanítói is úgy érezték, számukra fontos ez az út.

3-pedagoguszarandoklat
Galéria
+9 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.