2022. szeptember 22., 08:20

Párkányban három jelölt indul a polgármesteri székért

Párkányban három jelölt van a polgármesteri posztra. Kettő függetlenként, egy pártszínekben indul. A Szövetség nem állított polgármesterjelöltet.

Párkány - lakótelep
Fotó: Bokor Klára
Párkány - lakótelep

A jelenlegi polgármester Szabó Eugen függetlenként, Juhász Olga hivatalnok függetlenként, Pavol Slanička informatikus pedig a HLAS – sociálna demokracia, SME RODINA jelöltjeként indul.

Fekete László, a Szövetség párkányi szervezetének elnöke elmondta, bár voltak tárgyalások a polgármesterjelölt személyét illetően, a Szövetség taggyűlése úgy döntött, polgármesterjelöltet nem indít. A képviselőjelöltek kilencen vannak.

„Volt érdeklődés a képviselőjelöltség iránt a fiatalok körében, de végül kevesen vállalták a megmérettetést. Ők Bokor Réka, Matuska Ákos, Nyitrai Viktor. A többi hat jelölt – Benyó Mónika, Bréda Tivadar, Fekete László, Steiner Zsuzsanna, Simon Ferenc és Vitkó Andrea – már részt vettek az önkormányzati munkában, némelyek több választási időszakon keresztül."

Az elnök még hozzátette, náluk különösen jó a férfiak és nők aránya a jelöltek között.

Mivel 10 ezer alá csökkent Párkány város lélekszáma, a testület a képviselők számát 13-ra csökkentette. Két választókörzetben, 29 jelölt közül választják meg az önkormányzati képviselőket. 12-en függetlenként, 17-en politikai pártok, mozgalmak és koalíciók jelöltjeként indulnak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.