2021. március 19., 12:25

Pályázati felhívás - Aradi vértanúk portréi Margonyán

Magyarország Kassai Főkonzulátusa pályázatot hirdet az 1849. október 6-án Aradon kivégzett 13 honvédtábornok, valamint további három aradi vértanú portréinak megfestésére. Az elkészült műalkotások a margonyai Dessewffy-kastély állandó kiállítását képezik majd.

Fotó: Csemadok Kassa
Megemlékezés Dessewffy Arisztid sírboltjánál Margonyán.

A portrékat (olaj-vászon, 50x70 cm) a főkonzulátus a margonyai önkormányzat tulajdonába ajánlja fel.

A pályázati folyamat két részből áll. Az első szakaszban, 2021. április 30-ig várják az érdeklődő képzőművészek jelentkezését 3 darab, korábban elkészített portréképpel vagy figurális kompozícióval, a művész eddigi portfóliójának bemutatásával és rövid életrajzával. A pályázati anyagot a Kassai Főkonzulátus e-mail címére (mission.kas@mfa.gov.hu) kérik megküldeni

A második szakasz során a főkonzulátus és a szakmai zsűri kiválasztja azokat a festőművészeket, akiket felkér a képsorozat adott festményeinek elkészítésére. A kiválasztott művészekkel a főkonzulátus megbízási szerződést köt.

A művészek számára a Rovás Polgári Társulás különdíjat, 2021 nyarára tervezett művésztelepén való részvételt, valamint kiállítási lehetőséget ajánl fel.

dessewffy-kastely_margonya_2017.jpg
Kép forrása: Csemadok Kassa
A margonyai Dessewffy-kastély.
Megosztás
Címkék