Óvodások adták át Komárom új játszóterét

2021. június 29., 20:00
ma7 | TASR

Óvodások adták át az új Cultplay játszóteret Komáromban. Az interaktív tematikus park a dél-komáromi Csillag erőd mintájára készült el. "A város a közeljövőben rendbe rakja a környéken található járdákat, erre 50 ezer eurót különített el a költségvetésből. Az ősz folyamán a terület füvesítésére és további parkosítására is sor kerül" - közölte a városháza.

játszótér
Fotó: cultplay.eu

A játszótér egy nemzetközi projekt keretében valósult meg. A Pons Danubii európai területi együttműködési csoportosulás (EGTC) irányításával tíz településen létesülnek tematikus játszóterek. A szlovákiai partnerek Érsekújvár, Komárom. Ógyalla, Gúta, Vágsellye  és Szőgyén, a magyarországiak pedig Komárom, Tata, Oroszlány és Kisbér önkormányzata.

A Cultplay projekt teljes költségvetése 2 873 580 euró, ebből 2 442 543 euró uniós támogatás. Az állami támogatás 287 358 eurót, a partnerek által vállalt ötszázalékos önrész pedig 143 679 eurót tesz ki.

A projekt célja a határ menti térség vonzerejének fokozása az egyedi termékek és márkák, valamint a közös történelem, ezen belül a partner község kulturális örökségének, attrakcióinak népszerűsítése által. További célkitűzések a határon átívelő együttműködés megerősítése, illetve a természeti és kulturális örökség megóvása.

A Cultplay parkok tematikus parkok, melyek elsősorban játszótérként funkcionálnak, emellett viszont részletes tájékoztatást is adnak a partnerközségekben található attrakciókról. Az információk egy háromnyelvű – szlovák, magyar és angol - internetes alkalmazáson keresztül érhetők el. A parkok mindegyike egy másik parkot ajánl a látogatók figyelmébe, így csalogatva a turistákat a Duna egyik partjáról a másikra.

Kövesse facebook oldalunkat is!