2022. október 2., 19:44

Ötödször kapcsolt össze fiatalt időssel, magyart szlovákkal a Taksonyi Futás - KÉPEKKEL

Minden évben felhívjuk kedves olvasóink figyelmét a Galánta szomszédságában lévő kis település, Taksonyfalva sportrendezvényére, a DAM Polgári Társulás által szervezett Taksonyi Futásra, amelyről idén, az ötödik évad alkalmából hosszabban is írunk.

Rajt előtti bemelegítés a kommentátorral, Peter „Mano“ Tomič-csal
Rajt előtti bemelegítés a kommentátorral, Peter „Mano“ Tomič-csal
Fotó: Mészáros Tibor

Azon kevés sportesemények közé tartozik az említett futás, amelyet a pandémia sem tudott megtörni. 2018-tól minden egyes év őszén elstartolnak a futók, hogy lehetőségeik szerint a legjobban teljesítsék a 4 és 12 km-es távot. Gyerekzsivajból sincs hiány, hiszen a legkisebbektől a tini korosztályig szintén megcsillogtathatják tehetségüket és kitartásukat a 100, 300 és 500 m-es távokon. 

A legkisebbek a szitáló eső ellenére is kitartóan futottak
A legkisebbek a szitáló eső ellenére is kitartóan futottak
Fotó:  Mészáros Tibor
A 9-12 éves kategória versenyzői
A 9-12 éves kategória versenyzői
Fotó:  Mészáros Tibor

A nagy népszerűségnek örvendő Nordic Walking rajongói is menetelhettek a falu utcáin.

Nordic Walking
Nordic Walking
Fotó:  Mészáros Tibor
Az esemény mottója: A futás, ami összeköt. Kicsik és nagyok összekapcsolódva, egymásnak tanácsot adva, egymást segítve szinte egy ritmusra lélegeznek. Elismerik a legjobbak teljesítményét, és kellő hangerővel biztatják a legkitartóbb és legtovább futókat is.

A szervezés minden évben parádés. Pontosan leosztott feladatok, mindenki tudja, hol a helye és mi a teendője. Nincs üresjárat, mindenki azon dolgozik, hogy a kilométereket vállaló sportolók a lehető legkényelmesebben töltsék az időt. Idén új arcok is felbukkantak a segítők és támogatók között.

Az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak egyik hozadéka, hogy ekkor bizony sosincs hiány segítő kezekből, ez csak még gördülékenyebbé tette a szombat délelőtött. Az őszinte szándék meg legkésőbb a jövő évi futásnál úgyis megmutatkozik.

Az időjárás is tartotta magát. Bár olykor szitált az eső, kifejezetten kellemes idő volt a futáshoz. A visszhangok is rendkívül pozitívak. A 61 tizenkét km-t futó, a 63 négy km-t megtevő és a 20 gyalogló mindenképp jó hírét viszi majd a mátyusföldi falunak. A 12 km-es távot a férfi és női kategóriában is két selyei fiatal nyerte, Andrea Belzarová és Matúš Kompas. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.