2019. május 2., 17:09

Ötödik alkalommal ad otthont Dunaszerdahely a Felvidéki Vágtának

Május 24-25-én rendezik meg Dunaszerdahelyen az ötödik Felvidéki Vágtát. A verseny a sikabonyi repülőtéren zajlik. Az idei lóverseny újdonsága, hogy a versenyzőket életkor szerint sorolják kategóriákba. A versenyre május 20-ig lehet regisztrálni.

felvidekivagta1.jpg
Fotó: Felvidéki Vágta

A versenyzők egész napra szóló belépőt kapnak a lovas rendezvényekre vagy a szombati programra. A rendezvény megnyitója szombaton (május 25.) 11 órakor lesz. A lovasok felvonulnak, majd kezdődnek a futamok.

Május 25-én az is eldől, kik versenyezhetnek majd szeptemberben Budapesten a Nemzeti Vágtán régiónk képviseletében, mivel a Felvidéki Vágta egyúttal a Hősök terén lezajló Nemzeti Vágta egyik hivatalos előfutama is.

Az V. Felvidéki Vágta egyik újdonsága a futóverseny lesz május 25-én, szombaton 14 órától. A gyerekek 300 méteren állhatnak rajthoz, a felnőttek pedig 1, 5 és 10 kilométeres távon versenyezhetnek.

Regisztrálni május 20-ig a www.felvidekivagta.sk oldalon lehet. A gyerekek regisztrációja ingyenes, a felnőtteké 10 euró.

A futóversenyen résztvevők belépőt nyernek a Felvidéki Vágta programjaira, beleértve az esti koncerteket is. Egész napos belépőt kapnak a dunaszerdahelyi termálfürdőbe, valamint a célba érve meglepetéscsomagot vehetnek át.

A záróprogram, amelyen átadják a díjakat a győzteseknek és a legjobb lovasoknak, 17.30 után kezdődik.

A program része a május 24-i kulturális program is. Pénteken 18 órakor bemutatják a Víg özvegy című operettet, az énekeseket szimfonikus zenekar kíséri. Szombaton hazai és külföldi együttesek váltják egymást a színpadon.

Az elővételes jegyvásárlás már javában zajlik. Jegyek vásárolhatók Dunaszerdahelyen a MAX bevásárlóközpontban a Csodafarmon, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban és a Vámbéry téri Focus music shopban. Kétnapos jegyet lehet vásárolni, amely 12 euróba kerül, a helyszínen 15 euró. Elővételben lehet belépőjegyet venni csak a szombati napra is, ez esetben a jegy ára 5 euró. A helyszínen a szombati jegy ára 7 euró.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.