Összetartozásról, kastélymegnyitásról és a múlt nagy pillanatairól ír a júniusi Kassai Figyelő

2021. június 5., 08:18
ma7

A sátoraljaújhelyi turulszoborral a címlapján megjelent a Kassai Figyelő júniusi száma, ezzel emlékezve Trianonra és az összetartozás napjára.

Kassai Figyelő - 2021 június

A csíksomlyói búcsún készül fotókkal és Balassi Áldott szép pünkösdnek gyönyörű ideje... című versével idézi meg a lap a magyarság egyik legnagyobb ünnepét.

Háborúk, járványok és békék címmel Mihályi Molnár László írt múltat és jelent boncolgató jegyzetet.

Jó hír, hogy a magyar kormány a kassai görögkatolikus egyházmegyében 6 templom felújítását támogatja.

A közelmúltban nagy veszteség érte a felvidéki magyar irodalmat, Gál Sándor költő távozott az élők sorából, akiről a Figyelő is megemlékezik.

Június 19-én a szlovák és a magyar köztársasági elnök jelenlétében megnyitják a borsi Rákóczi-kastélyt, mely komoly felújításon esett át. Ennek apropóján Fábián Gergely Diószegi Lászlót, a Teleki Alapítvány elnökét kérdezte.

Hogy miként látja a határontúliak helyzetét és mit gondol a nemzeti egységről Dontáh Anna, EP képviselő, az is kiderül a lapból.

A múltidézésben ezúttal Kassa bombázásának és az érseki palotának a történetét ismerhetjük meg.

De a tornai vár megmentésének kísérletéről, egy tizenegyéves festő kiállításáról és egy különleges kiadványról is találnak olvasnivalót a Kassai Figyelőben és természetesen nem maradhat ki az idei nyár talán legnagyobb közösségi rendezvénye, a Gombaszögi Nyári Tábor sem.

Kövesse facebook oldalunkat is!