Országos bajnokok lettek stafétafutásban az imelyi ifi tűzoltók

Bokor Klára 2019. július 22., 15:16

Országos összetett 4. hely, stafétafutás 1. hely. Ilyen kitűnő eredménnyel tértek haza az imelyi fiatal tűzoltók Kiszucaújhelyről, Szlovák Önkéntes Tűzoltószervezet által június végén szervezett országos bajnokságról.

Novák Ádám edző elmondta, a felkészülés négy éve kezdődött, amikor még a fiatalok újonc tűzoltóknak számítottak. A Dunamenti Tűzoltó Liga versenyzőiként számos tapasztalatot gyűjtöttek, többek közt ez eredményezte az országos összetett versenyben a 4. helyet, stafétafutásban pedig az első helyet. Ezen felül a srácok még különdíjat is kaptak a város polgármesterétől.

Büszke vagyok rájuk, mert a kerületi versenyhez viszonyítva az országos versenyen több mint hét másodpercet javítottak a fiúk. Az országos bajnoki cím megszerzéséhez is csak nagyon kevés hiányzott. Ilyen előkelő helyen tudtommal felvidéki csapat még nem végzett

– mondta csapatáról az edző. 

Novák Ádám a felkészülés kapcsán sorolta, az edzéseken minkét versenyszámot gyakorolták, a stafétát és a tűztámadást egyaránt. Ez utóbbira fektették a nagyobb hangsúlyt, mivel az itteni ligás fordulókon csak ez a versenyszám szerepel. A tűztámadáshoz hét ember szükséges, akik más-más feladatok elvégzéséért felelnek. Csapatmunka ez a javából, mert a gépész, a beöntő, a kosaras, az elosztók és a két kifutó összmunkáját díjazzák, mindezt időre, néha csak pár századmásodperc dönt arról, hogy ki is lesz az első. A stafétafutáshoz nyolc versenyző szükségeltetik és bot helyett egy sugárcsövet kell továbbadni. Az országos helyezés a stafétafutás és a tűztámadás összesítéséből következik.

„Szeretnék minden fiatalt arra buzdítani, hogy merjenek  új utakon elindulni, kipróbálni akár az önkéntes tűzoltóskodást is, ahol a csapatmunka során életre szóló barátságot is köthetnek” – hívja fel a fiatalok figyelmét Novák Ádám.

Képgalériánk:

 

0 HOZZÁSZÓLÁS