2022. szeptember 21., 19:55

Önt is várja a jubileumi Csallóközi Vásár KÉPEKKEL

Szeptember 21-én kezdetét vette a hagyományos Csallóközi Vásár. A régió legnagyobb és várva várt rendezvénye jubileumi évébe érkezett, negyven éve örülnek itt egymásnak a portékások és vásárlók, szól a zene, sülnek a finom étkek, és csillog az üvegekben a jó bor, valamint a kihagyhatatlan murci.

Csallóközi Vásár első nap
Galéria
+24 kép a galériában
Csallókozi Vásár, első nap, megnyitó ünnepség és vásári forgatag
Fotó: Szomolai Andrea

Színes programokkal, igazán nagy kaliberű fellépőkkel várja a látogatókat a negyvenedik évfolyamába lépett Csallóközi Vásár, amely négy napon át tartja majd izgalomban Dunaszerdahely városát. Amellett, hogy fontosnak tartják a vásári hagyományok megtartását, igyekeznek minden korosztály igényét figyelembe venni, folyamatosan fejlődni és megújulni.

A rendezvény nagyszínpadán a vásár négy napján olyan legendás zenekarok és szóló énekesek lépnek majd fel, mint az Ismerős Arcok, Demjén Ferenc, az Edda Művek, Charlie, vagy a Bagossy Brothers és a Kowalsky meg a Vega. A dunaszerdahelyi szabadidőparkban jelen van a gyereksziget, az árusok forgataga és a csallóközi gasztronómia remekei az egész vásár ideje alatt.

Csallóközi Vásár első nap
Csallókozi Vásár, első nap, megnyitó ünnepség és vásári forgatag
Fotó:  Szomolai Andrea

A vásárt a hagyományokhoz híven a város regnáló polgármestere, Hájos Zoltán nyitotta meg. Örömmel üdvözölte Pető Tibor, szlovákiai magyar nagykövetet, Berényi Józsefet, Nagyszombat megye első alelnökét, a partnertelepülések küldötteit, és más közjogi méltóságokat. Hájos kifejtette, a vásárt már nagyon sokan várták, hiszen két évig hiányolni kellett a koronavírus miatt ezt a rendezvényt. Közben eldöntötték és valóssá is tették a csallóközi vásárnak adó tér megújítását. Ez a tér négy napon át biztosít kultúrát és vásári élvezetet a látogatóknak. A tér szomszédságában vadonatúj játszótér is várja a legkisebbeket. A sportpályák is megújultak. Mindezt a város saját költségvetéséből, hiszen Dunaszerdahely önkormányzata felelősen gazdálkodik – tudtuk meg a polgármestertől.

Csallóközi Vásár első nap
Csallókozi Vásár, első nap, megnyitó ünnepség és vásári forgatag
Fotó:  Szomolai Andrea

Az első Csallóközi Vásár formája és tartalma eltért még a mostani vásároktól, de ugyanúgy összehozta a dunaszerdahelyieket és a járásban élőket, mint most. Akkor a vásárban még állami szövetkezetek, szervezetek portékáit láthatták, az akkori üzletek vezetői olyan portékával érkeztek a vásárra, amelyeket másként nem lehetett megvásárolni. Akkor is volt gazdag megvendégelés, sült hurkával, lacipecsenyével, májashurkával. Murcit és saját bort kínáltak, és nem hiányoztak a vásári körhinták, szinte népünnepély jellege volt az egésznek. Ez az arculat mára modernizálódott, de az eredeti jelentés még mindig a közösséget szolgálja, teret ad a hagyományőrző egyesületeknek, és szívesen várják a turistákat is.

 

Csallóközi Vásár első nap
Galéria
+24 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.