2020. február 21., 15:02

Online verseny a játszóterekért

Minden évben elindítja a Lidl üzletlánc a Žihadielko projektet, ami arról szól, hogy a 10 legtöbb szavazatot kapó városban korszerű játszóteret állít fel 87 000 euró értékben.

Játszótér
Fotó: Pongrácz Lajos Alapiskola

Nem kell mást tenni, csupán szavazni az adott városra annak, akinek van működő mobiltelefonja, e-mail címe.

Minden szavazó 24 óránként adhatja le 1 darab voksát, az extra szavazatra pedig akkor van mód, ha egy rövid játékot abszolválunk. Igazán meg van kötve így azon résztvevők keze, akik elszántan küldik a voksokat a nagyrészt magyarlakta városokra is, hiszen ebben a pillanatban a befutó települések közt van Dunaszerdahely, Komárom és Gúta, de mindenki tudja, ennek az állapotnak a fenntartása nem kevés munka.

Komoly toborzás ment ugyanis a játék indulásakor amikor is 93 település, városrész nevezett be. Online csoportok alakultak, ahol a lelkes szavazók egymást biztatják és új tagokat szólítanak meg, az idősebb, e-mail címmel nem rendelkezőknek pedig segítenek lehetővé tenni a szavazást is Dunaszerdahely környékén, ahol már szinte mozgalommá nőtte ki magát a voksgyűjtés.

Kitartásra buzdítunk mindenkit! Már csak egy hét! Eddig egy gyönyörű összefogásnak lehettünk tanúi, folytatódjon ez még a végéig. Kitartás! Ez nem egy sprint, hanem egy maraton ''

– nyilatkozta lapunknak az online csoport alapítója, Varga Mária.

A helyzet pillanatok alatt változhat, az izgalmakat pedig tovább fokozza, hogy a január 1-től futó verseny utolsó hetében, azaz február 22-től 29-ig nem lehet majd látni az állást. 15 000 szavazatra van szükség megközelítőleg egy nap, hogy a jelenlegi pozícióban maradjanak a városok. Éppen ezért a környékbeli települések lakóit is invitálják a szavazásra.

Szavazni ITT lehet. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.