2020. december 22., 20:02

Online karácsonyvárót tartottak Lekenyén

Harmadszor szerveztek karácsonyváró adventi rendezvénysorozatot Lekenyén, az aktuális járványhelyzet miatt viszont az idei programok többségét az online térben valósították meg.

Fotó: Pro Le-Ti társulás

A közösségi események közül elmaradt az utóbbi években népszerűvé vált családi délután és az istentisztelettel egybekötött közös gyertyagyújtás is az adventi koszorúnál. Az önkormányzat a Pro Le-Ti polgári társulással közösen megpróbálta ezt a hiányt pótolni és ún. online karácsonyvárót tartottak, amelynek eseményeibe bármely érdeklődő bekapcsolódhatott az internet segítségével.

Sajnos ez az advent más, mint szokott lenni, mivel az elrendelt óvintézkedések nem engedik, hogy összejöjjünk és együtt ünnepeljünk. Tilos a közösségi élet, tilos a találkozás, veszélyes az idősebb családtagok látogatása. Önkormányzatunk mégis fontosnak tartotta megrendezni karácsonyváró rendezvényét, még ha ilyen, online formában is. A járvány miatt sajnos az életünk egyre nagyobb része online térbe szorul. Ebben a zűrzavarban próbáltunk lakosainknak egy kis megnyugvást és reményt adni az adventi koszorú hagyományával

– mondta Takács Ágnes a rozsnyói járásbeli község polgármestere.

A hagyományos karácsonyváró keretében idén online kézműves foglalkozásokra került sor, a Mikulás pedig a kapukba akasztotta be a csomagokat a gyerekeknek, valamint átadták az „Élő emlékek parkját” is, amelynek kialakításán négy éve dolgozott az önkormányzat.

Beke Beáta, a Pro Le-Ti polgári társulás elnöke a portálunknak beszámolt róla, hogy mivel ebben az évben minden programjuk elmaradt a vírus miatt, így a sikeres projektjeiket sem tudták a megszokott módon megvalósítani. Nem maradt más választásuk minthogy a változásokhoz alkalmazkodva az online térbe tolják át a tevékenységeket. A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének köszönhetően így első alkalommal szerveztek online foglalkozást.

Kevés tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren, mivel a közvetlen emberi kapcsolatok, a közösségépítő rendezvények élveznek prioritást tevékenységeinknél. A támogatás négy hónapra, havi két alkalommal teszi lehetővé, hogy online formában együtt töltsünk kis időt, és így tartsuk egymással a kapcsolatot. A Mikulásváró alkalmával madáretetőt készítettünk a gyerekekkel, a karácsonyvárón karácsonyfadíszeket

- közölte Beke Beáta, hozzátéve, hogy januárban majd a magyar kultúra napjára, illetve a farsangi időszakra fognak készülni hasonló formában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.