2020. október 21., 13:22

Önkéntesek készítik fel a hajléktalanokat és szexmunkásokat az országos tesztelésre Pozsonyban

A pozsonyi Stopa és Prima polgári társulások a hajléktalanokat és a szexbizniszben dolgozókat készítik fel az országos koronavírus-tesztelésre Pozsonyban. Még mindig kérdéses azonban, mi lesz azokkal az utcán élő emberekkel, akik nem mennek el a tesztelésre.

Fotó: Bratislavaden.sk
Mindez körülményes. Nagyon rövid időn belül kell informálnunk és motiválnunk több mint 2000 embert, akik Ligetfalu, Pozsony-Óváros és Újváros utcáin élnek

– nyilatkozta a Stopa polgári társulás.

A társulás figyelmeztet, hogy

a tíznapos házi karantén az utcán élő személyek esetében irreális.

A szakemberek attól tartanak, hogy nincs kapacitás ezen személyek karanténba való elhelyezésére. Szintén nem tudják elképzelni, mi lesz, ha ezek közül az emberek közül többen is fertőzöttek lesznek.

A polgári társulás ezért minden önkéntesét az utcákra vezényelte, hogy bővítsék csapataikat a terepen. Céljuk mindent megtenni annak érdekében, hogy a projekt sikeres legyen.

Az esetben, ha egy hajléktalannak pozitív lenne a koronavírus-tesztje, Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter megerősítette, hogy be lesz számára biztosítva a megfelelő higiénia és egy olyan hely, ahol a karantén alatt tartózkodhat.

Megosztás
Címkék