2020. február 7., 11:26

Ocsmány színfolt és hosszabb nyitvatartás a „kis Las Vegasban“

Annak ellenére, hogy a komáromi képviselőtestület korábban megszavazta a helyi kaszinók és játéktermek nyitvatartásának éjjeli három óráról éjfélre történő rövidítését, mégis azokba az ügyészségi döntés értelmében a kívánatosnál három órával tovább lehet bebocsátást nyerni. A február 6-ai önkormányzati ülésen a határátkelőhely „ékének“ számító pénznyelő elleni harcról is szó esett.

Fotó: Pixabay

A csütörtöki tanácskozáson elhangzott: a városvezetésnek, illetve a testületnek az ügyészségi döntés értelmében nincs jogköre a vonatkozó törvény felülbírálatára, ezért kénytelen elfogadni az eddigi hosszabb nyitvatartást. Andruskó Imre városatya sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Komárom lassan kis Las Vegas lesz, ahol szaporodnak a játéktermek és a kaszinók. A gyanús alakokat felettébb vonzó létesítmények oly´ módon is igyekszenek növelni a játékosaik számát, hogy őket ingyen itallal kínálják.

E témakör kapcsán az is elhangzott, hogy a komáromiak, főleg az Erzsébet-szigeten élők idegeit borzolja a magyar-szlovák határátkelőhelyen levő pénzváltó melletti játékterem működése.

A képviselők által ocsmánynak nevezett lebujjal kapcsolatban Keszegh Béla polgármester elmondta: a termet bérlő céget ugyan Szlovákiában jegyezték be, de magyarországi érdekeltségű. A városnak nem igazán áll módjában beleszólni a villogó fényekkel és járdát borító reklámokkal párosuló küllemébe.

Hangsúlyozta: a játékgépek engedélyezését pedig sok esetben nem is a bérlő, hanem maga a játékgép tulajdonosa kérvényezi. Azt pedig, ha megfelel a törvényi előírásoknak, akkor szintén nem lehet elutasítani. Ráadásul a vonatkozó adókat sem a város határozza meg.

Több hivatalnál tettem feljelentést e létesítmény kapcsán, amelynek üzemeltetői nem tartják tiszteletben a komáromiak véleményét, nyugalmát“

– árulta el a polgármester.

Például a közlekedésrendészethez benyújtott feljelentésében a közlekedők biztonságát zavaró villogó-vakító fényeket kifogásolta. A további illetékes szervhez elküldött feljelentésben pedig a hazárdjátékról szóló törvényre hivatkozott, amely szerint nem alkalmazhatók az efféle létesítményekbe csalogató feliratok, s azok nem működhetnek nyitott bejárati ajtóval, ami a vámterületen hazárdírozókat szintúgy nem érdekli. Keszegh megígérte, hogy amíg lehet, visszatartja az engedélyeket, ekképp küzdve a város legújabb ocsmány színfoltja ellen.

A helyszínen már több esetben a városi rendőrök is vizsgálódtak, felróva a járdán engedély nélkül, ingyenesen elhelyezett reklámok létét. Az önkényeskedőkre a városi építésügyi hivatal pedig azért szabott ki pénzbírságot, mert engedély nélkül ponyvákat raktak fel az ottani kerítésre. Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy mindez különösebben nem zavarja a vastag pénztárcájú kaszinósokat, akiknek vélhetően a képükön is vastag bőr van...

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék