magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. december 30., 09:34

Öccse nyomán nővére is futni kezdett

A párkányi Dudek Renáta angoltanárnő, rég nem láttam, és alig ismertem meg, annyira jó néz ki. Mégis hogyan? Elmondja, úszik, biciklizik, rákapott a futásra és letette a cigit is.

Dudek Renáta futás
Gálik Ervin, Dudek Renáta és esztergomi futótársa
Fotó: archív

Megtudom, régebben a sportolásra, a család ellátása mellett, kevés idő jutott, bár Reni úszni akkor is eljárt. A sport egyébként a családjukban jelen van, hiszen lánya Dudek Bea Magyar Bajnok ökölvívó, bátyja pedig a tájainkon jól ismert Gálik Ervin ultrafutó.

„Úszni már régebbtől jártam, futni pedig az első Covid-karantén idején kezdtem. Eleinte sehogy se ment, de találtam az interneten egy nyolc kilométeres edzéstervet, amely szerint naponta 30 percet kellett mozogni – 2 percet futni, majd 2 percet gyalogolni. Ezt kellett minden héten növelni a futás javára.

Egyedül szeretek futni, ám mégis csatlakoztam az Esztergomi Futóközösség Élmény Különítményéhez, a csigafutókhoz. Hetente kétszer van találkozónk – hétfő esténként közösen futunk, szerdánként pedig felfutunk vagy felsétálunk a Vaskapuhoz. A futás mellett hetente még úszok egy órát, de biciklizni is sokat járok a kisunokámmal”

– meséli Reni.

dudek-reni.png
Dudek Reni
Fotó:  archív

Hozzáteszi, nagy dohányosnak számított, naponta egy doboz cigi is elment. Mivel nála nem jöttek azok az eredmények, mind másoknál, akik vele egyidőben kezdtek el futni, akkor mondta, elég a cigiből! Azóta sokkal könnyebben veszi a levegőt. A változást nem csak ő, de társai is észrevették.

Pósa Tibor a futóközösség vezetője, azt se tudta, dohányzik, csak azt látta, mostanában mennyire könnyebben fut.

Gyorsabb is lett és a közeljövőben megrendezésre kerülő Gútai Vízkeresztmaraton féltávjára is benevezett. Ezen majd öccsével vesz részt, aki természetesen a maratoni távot futja.

Ezen kívül készül a Vis Vitalis párkányi futóverseny 9 kilométeres távjára, de túrázni is járnak, ma teljesítik a Csóványos túra 17 kilométeres távját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.