2023. november 27., 18:34

Nyugatról keletre – Új műsorral jelentkezett a farnadi Nádas

A farnadi Nádas Ifjúsági Néptáncegyüttes 2023. november 25-én a helyi kultúrházban mutatta be legújabb műsorát. A Nyugatról keletre – barangolás a Kárpát-medencében című produkcióban a Varjos zenekar, valamint Gyulai József és Konrád Viktor közreműködött.

Nádas
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Béres Zoltán
Sok millió izzadságcsepp, több százezer lépés a próbateremben, több tízezer csapás és forgás, több ezer próbálkozás, több száz próba, és még ennél is több élmény, de Nádas csak egy van!”

– fogalmazták meg a Kisebbségi Kulturális Alap, a Csoóri Sándor Alap, a Nyitra Megyei Önkormányzat, továbbá Farnad község önkormányzata és a helyi vállalkozók által támogatott rendezvény hirdetményében.

Amint azt a tánccsoport vezetője, Dohány István részletezte, a műsor koncepciója már több mint egy éve összeállt a fejében:

A cél az volt, hogy bemutassuk a Kárpát-medencében lévő tájegységeket, illetve azok bizonyos táncait. Mindet nehéz lenne, ezért egy kis betekintést engedtünk a felvidéki, a magyarországi, az erdélyi táncokba, s megmutattuk, miben egyeznek, miben különböznek, milyen sokszínűek mind viseletben, mind pedig táncban.”

Arra is kitért, hogy az elmúlt egy évben az ifik zobori és ördöngösfüzesi táncokat tanultak, s megismerkedtek a széki sűrű tempóval is, míg a kisebbek felcsíki és moldvai táncokat sajátítottak el.

Mivel rengeteg gyerkőc középiskolás a csapatból, a próbákat nem mindig egyszerű összehozni. Ezzel együtt hihetetlenül büszkék vagyunk rájuk, ugyanis heti egy próbával dolgozunk. Kihívást jelent továbbá a viseletek bebiztosítása is, hiszen az sem olcsó dolog. A vendég tánctanárok és a csapat programjának összehangolása is alkalmanként fejtörést szokott okozni, de ezekkel a kihívásokkal nagyon könnyű megbirkózni, hiszen a szülők nyitottsága és pozitív hozzáállása nagyon fontos támaszt jelent. Hálásak vagyunk nekik, ahogy a Nádas klubban munkálkodóknak, vezetőknek, segítőknek és egyáltalán az egész Nádas családnak”

– tette hozzá.

A tánccsoport, amely 2022-ben ünnepelte működésének 25. évfordulóját, januárban újult erővel lát hozzá az új évad munkálatainak.

Nádas
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.