cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 11., 16:16

Nyolc évre ítélték a 12 halálos áldozatot követelő nyitrai baleset okozóját

Nyolc év börtönre ítélte a bíróság azt a teherautósofőrt, aki a 2019-ben Nyitra közelében történt autóbusz-balesetet okozta. A fellebbviteli bíróság helybenhagyta az eredeti ítéletet.

nyitra-halalos-2.jpg
Fotó: HaZZ
A fellebbviteli bíróság nem talált okot arra, hogy az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztassa, ezért a vádlott fellebbezését elutasította. Az elsőfokú bíróság ítélete a mai napon jogerőre emelkedett

- mondta Lena Kiradžiev, a Nyitrai Kerületi Bíróság szóvivője.

A baleset 2019. november 13-án délután történt. A Nyitra melletti Malánta közelében egy kaviccsal megrakott teherautó ütközött egy távolsági busszal. A busz utasai közül 12 meghalt, 19 megsérült.

A teherautót egy 63 éves sofőr vezette. Bűnösségét elismerte, csak a kiszabott börtönbüntetés tartama ellen fellebbezett. A szakértők szerint a teherautó külső gumiabroncsaiban nem volt megfelelő a nyomás, emiatt a jármű irányíthatatlanná és instabillá vált. A teherautó az oldalára borult, az autó eleje pedig nekicsapódott a busznak, amely lesodródott az útról, és felborult.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.