2021. április 20., 15:37

Nyitra megye közel egymillió eurót költ kulturális és sportrendezvényekre

Közel 1 millió eurós támogatást ad a Nyitra megyei önkormányzat kulturális és sportrendezvényekre. Kulturális projektekre 490 ezer eurót hagytak jóvá a képviselők, sportra 450 ezer eurót.

Fotó: Facebook

A megyei hivatal tájékoztatása szerint közel 1500 rendezvényt támogatnak.

 A kulturális osztályhoz 935 kérvény érkezett, ebből 735 felelt meg az általános érvényű rendeletben megfogalmazott feltételeknek. Az ifjúsági és sportosztályhoz érkező 928 kérvényből 738 felelt meg az elvárásoknak”

- tájékoztatott Helena Psotová, a Nyitra megyei önkormányzati hivatal igazgatója.

A különféle szervezetek összesen 2,7 millió euró értékben kértek támogatást, de ekkora összeg nem állt rendelkezésre a költségvetésben.

Az általános érvényű rendelet értelmében a lakosság száma alapján arányosan nyújtottunk támogatást az egyes körzeteknek”

- tájékoztatott a megyei hivatal. Ez alapján a legmagasabb összeget, 240 ezer eurót a nyitrai választókörzet kapta, a legkevesebbet pedig a párkányi választókörzet, valamivel kevesebb, mint 50 ezer eurót.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.