2023. április 29., 19:47

Nyitra megye – 43 új autóbuszt helyeznek üzembe

2023. április 28-án az Arriva társaság 43 új autóbuszt adott át a forgalomnak. A járművek Nyitra megyében közlekednek majd.

autóbuszok
új autóbuszok
Fotó: arriva.sk

A nyitrai autóbusz-pályaudvaron mutatták be azokat az IVECO Crossway Line 12M típusú járműveket, amelyek az elkövetkező napoktól Nyitra megye regionális közlekedésének lesznek részei, így megjelennek a nyitrai, az aranyosmaróti, a nagytapolcsányi, az érsekújvári, a lévai, a vágsellyei, a párkányi és a komáromi régiókban.

Az új buszok légkondicionáltak, 50 ülőhellyel és 36 állóhellyel, valamint ingyenes internet-hozzáféréssel rendelkeznek.

Az oldalsó falakon USB-portok vannak elhelyezve, így a mobil eszközök töltése is lehetséges. A biztonságos közlekedés jegyében minden járművet hat kamerával láttak el, amelyek a busz előtti és mögötti történéseket figyelik, de rálátnak a busz belterére is. Az ajtóknál elhelyezett jelzőgombok, amelyek segítségével az utasok jelezhetik a sofőrnek, ha a következő megállón ki akarnak szállni, Braille-írással is el vannak látva.

A járműpark korszerűsítését a Nyitra Megyei Önkormányzattal kötött, a városkörnyéki közhasznú autóbusz-közlekedésről szóló hosszú távú szerződés teszi lehetővé, amely a 2025-ös év végéig érvényes. A modernizációval a vállalat arra szeretné motiválni a lakosokat, hogy az autóbusz-közlekedést részesítsék előnyben az egyéni autós közlekedéssel szemben.

A buszokat a Szlovákiában 2008 óta működő Arriva társaság helyezte üzembe, amely Nyitra megyében a városok környékén 180 autóbusszal biztosítja a személyszállítást, illetve évente több mint 19 millió utast szolgál ki.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.