2021. június 6., 19:06

Nyitás utáni körkép a párkányi termálfürdőből

Végre nyithattak a fürdők, hétágra süt a nap, a párkányi Vadast is kezdik benépesíteni a vendégek. Többen érkeztek olyanok, akik még tavaly lefoglalták a szállást.

vadas-1-copy.jpg
Fotó: Bokor Klára

A nyugdíjas pár, Radek és Milka Brünnből kihasználja a szezon előtti árakat. Úgy háromévente jönnek Párkányba. Már a nyitás utáni napon megérkeztek. Lakókocsijukkal jól kiépített, sövénnyel elválasztott területen parkolhatnak, áramcsatlakozókkal ellátott parcellákon. Még ki se tették a lábukat a strand területéről, annyira élvezik a fürdést és a kevés embert a medencékben.

Vadas Párkány
Fotó:  Bokor Klára

Két fiatal kisgyermekes család Zsarnócáról érkezett, a tavalyi foglalásukat élvezik éppen. Ľubo elmondja, a szülei jártak ide gyakran, mert anyukájának jót tett a víz az izületeire. Mára ők is megkedvelték, hiszen jók a szállás körülményei, tiszta és meleg a víz. Kell ennél több - néz a pancsoló csemetékre. Hozzáteszi, bár az árak évről évre feljebb kúsznak, még mindig elfogadhatóak.

Vadas Párkány
Halastó a fürdőkomlexum területén
Fotó:  Bokor Klára

Jozef a lányával ugrott le Újbányáról körülnézni. Rendszeresen járnak ide már 25 éve, általában faházakban alszanak, de olyan is előfordul, hogy reggel jönnek, este mennek. Jozef elégedett az itteni körülményekkel, a környék látnivalóival – sokszor átmennek Esztergomba, sétálnak a Duna-parton, horgásznak, biciklit vagy robogót bérelnek.

Helyi fiatalasszonyok is kijöttek gyerekeikkel, akiket ki se lehet csalogatni a vízből, amíg a csúszdák mindegyikét ki nem próbálták. „Kihasználjuk a jó időt és azt, hogy még kevesen vannak, hiszen a nyári szezonban mi párkányiak már be se férünk” – mondják nevetve.

Vadas Párkány
Készülődés a nyitásra
Fotó:  Bokor Klára

A vendéglátóhelyeknek egyelőre csak a fele van nyitva, a többiek a nyitásra készülődnek - rendezkednek, fertőtlenítenek.

Vadas Párkány
Fotó:  Bokor Klára

A cseh Pavel Rozsypal 12 éve kezdett el a fürdő területén vállalkozni. Felújítottak egy emeletes faházat kilátással egyfelől az esztergomi bazilikára, másfelől a halastóra. Elmondása szerint máig visszaforgatják a nyereséget a szobák modernizációjába – most már minden szobában található tusoló és klimatizáció is. „45-45 százalékban csehek és szlovákok a vendégeink, 10 százalékuk német, de vannak visszatérő vendégeink Floridából is. Sajnos a járványkorlátozások visszavetették a foglalásokat. Ebben a hónapban körülbelül félházzal működünk majd” – mondta el a tulajdonos. Kitért arra, hogy gyors ütemben drágul az étkezések ára a strand területén, ezért egyre többen használják a konyhát. „Régen 20 családból kettő főzött, most pont fordított az arány” – emelte ki.

Vadas Párkány
Fotó:  Bokor Klára
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.