2021. december 13., 18:36

Nyilas Misi Karácsonya

A nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola 2021-ben is bekapcsolódott a Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű adománygyűjtésbe, amelynek segítségével a külhoni magyar gyerekek karácsonyi ünnepét igyekeznek szebbé tenni.

Nyilas Misi Karácsonya
Fotó: Bartók Béla Alapiskola

Idén, a nagymegyeri alapiskolában összesen háromszáztizenkilenc cipősdoboznyi szeretet gyűlt össze, amely a somorjai református lelkipásztor, György András jóvoltából jut majd el a gömöri és a külhoni magyar gyermekekhez. A nagymegyeri alapiskolában György András mellett közreműködtek még más (a pozsonyi egyházmegyéhez tartozó) települések lelkészei is, így segítve a nemes célt. Az összcipősdoboz mennyisége pedig meghaladja az ezerszázat is.

Soóky Marián, az iskola igazgatója portálunknak elárulta, hogy az adományozás névtelenül zajlik, és adott korosztályú kisgyermekeknek csomagolnak a jótevők apró meglepetéseket. Azok a tanulók, akik csatlakozni kívántak a gyűjtéshez, bármilyen kis, megkímélt tárgyat ajándékozhattak az idegen kislánynak vagy kisfiúnak. Sőt, valamelyik gyerkőc a szüleivel több dobozt is csomagolt.

Nyilas Misi Karácsonya-Bartók Béla AI
Fotó:  Bartók Béla AI hivatalos oldala
A szervező csapat és az iskola képviselői
,Az akció lényege: nemcsak kapni jó, hanem adni is! Ezt szeretnénk megtanítani a jövő generációjának, mert sosem tudhatjuk, mikor szorulunk mi magunk is segítségre. A gyerekek kitörő örömmel hozták a szebbnél szebb csomagolással ellátott dobozokat. Az embereknek a jelen helyzetben más gondjaik vannak, de mégis jutott idejük elkészíteni a cipős dobozokat, hogy a varázslat eljusson másokhoz is”

– mondta el Soóky Marián. 

Nyilas Misi Karácsonya-Bartók Béla AI
Fotó:  Bartók Béla AI hivatalos oldala

Az iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy a nagymegyeri lelkész, Szuhay György is begyűjtötte a dobozokat, majd elhozta azokat az iskolába és elhelyezték együtt az alapiskola karácsonyfája alá. A gyerekek minden évben várják ezt a pillanatot, mert fontosnak tartják a segítségnyújtást, mondták az osztályfőnökök, az igazgató pedig hozzátette, hogy a varázs ilyenkor, karácsony előtt mindig előjön és megmelengeti az emberek szívét. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.