2023. május 29., 10:38

Nyári táborok Kassa megyében

Kassa megye szervezetei partnereikkel együttműködve nyári gyerektáborokat szerveznek 30 helyszínen Gömörben, Szepességben, Abaújban és Zemplénben. A megye alapítványának köszönhetően hátrányos helyzetű gyerekeknek is részük lehet nyári élményben.

nyári tábor, gyerektábor, Kassa megye
Fotó: taboryksk.sk

A 30 táborban összesen 50 turnusban 1300 gyermeket tudnak fogadni. Legalább száz helyet fenntartanak a Kassai Kerületi Önkormányzat Alapítványa által támogatott gyerekeknek, hogy azok is élvezhessék a nyarat, akiknek a családja az ilyen élményt nem engedhetné meg magának.

Jelentkezni a www.taboryksk.sk weboldalon lehet. Itt régiókra bontva lehet válogatni a táborok között, mindegyiknél fel van tüntetve, hogy melyik korcsoportnak ajánlják, a tábor időpontja és a szabad helyek száma.

nyári tábor, gyerektábor, Kassa megye
Fotó:  taboryksk.sk

„A táborainkban beavatjuk a gyerekeket a kézművesség, a sport, a színház, a népi kultúra, a történelem, a lovaglás, a számítógépek vagy a természettudományok rejtelmeibe. Útra kelhetnek Harry Potter nyomában, megfigyelhetik az éjszakai égboltot és felfedezhetik az űr rejtelmeit, robotot programozhatnak vagy saját színelőadást rendezhetnek” – mondta Rastislav Trnka, Kassa megye elnöke.

nyári tábor, gyerektábor, Kassa megye
Fotó:  taboryksk.sk

A megye tavaly is szervezett hasonló táborokat, akkor 18 megyei szervezet 36 turnusban összesen 860 gyereket fogadott, közülük 84-en hátrányos környezetből érkeztek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.