2023. augusztus 26., 16:28

Nyárbúcsúztató családi nap Nyárasdon – KÉPEKKEL

Nyárasdon egyre népszerűbb rendezvénnyé válik a nyárbúcsúztató családi nap, amely sok érdeklődőt csábít a községből, de mostanában már a környékről is. Az ingyenes rendezvényre péntek estére megteltek a sörpadok és a játszótér is forgalmas helynek számított.

nyarbucsuztato-csaladi-nap-nyarasdon-12
Galéria
+23 kép a galériában
Nyárbúcsúztató családi nap Nyárasdon
Fotó: Lacza Gergely

A Nyárasdi Magyar Tannyelvű Alapiskola udvarán zajlott eseményen még a nagy meleg sem fogott ki, hiszen már délután szép számmal érkeztek a látogatók, főként a gyermekes családok, hiszen az rendezvény vitathatatlanul gyermekbarát.

nyarbucsuztato-csaladi-nap-nyarasdon-09
Nyárbúcsúztató családi nap Nyárasdon
Fotó:  Lacza Gergely
Amellett, hogy mindenki használhatja az iskola játszóterét és parkját, a műfüves pályája is a szabadon rendelkezésre áll. A gyerekek (és a szülők) legnagyobb örömére nemcsak három hatalmas légvár került a helyszínre, hanem egy grandiózus népi játékpark, arcfestés, csillámtetoválás, tűzoltó játék és a lánglovagok autóinak bemutatása gondoskodott arról, hogy a gyermekek cseppet se unatkozzanak ezen a napon.
nyarbucsuztato-csaladi-nap-nyarasdon-10
Nyárbúcsúztató családi nap Nyárasdon
Fotó:  Lacza Gergely

A kulturális programok első fellépője, a Kuttyomfitty Társulat is elsősorban a gyerekeket szólította meg, a családi napon a Három az igazság! (három mese Mátyás királyról) című előadásukat mutatták be nagy sikerrel.

kuttyomfitty-tarsulat
Kuttyomfitty Társulat
Fotó:  Lacza Gergely

Őket az idén félszáz éves Sarló citerazenekar követte remekbeszabott műsorával, amelybe ezúttal rendhagyó dalokat is beépítettek. A citerazenekar október 14-én nagyszabású jubileumi koncerttel készül 50 éves születésnapja megünneplésére.

sarlo-citerazenekar
Sarló citerazenekar
Fotó:  Lacza Gergely

Sokkal fiatalabb múltra tekint vissza a Sarló után fellépett Apák együttes, Menyhárt József vezetésével. Ezúttal nem állhatott színpadra a teljes formáció, de a trió felállás is profi műsort varázsolt a színpadra, amely elnyerte a közönség tetszését.

apak
Apák zenekar
Fotó:  Lacza Gergely

A rendezvény sztárfellépője a Neoton Família énekesnője, Csepregi Éva volt, akinek koncertje után ismét az Apák zenekar következett egy ráadásblokkal, majd pedig utcabál vette kezdetét.

racz-laszlo-es-racz-david
Rácz László és Rácz Dávid
Fotó:  Lacza Gergely

Az eseményre kézműves portékákat, finom falatokat és egyéb termékeket kínáló árusok is kilátogattak, továbbá jelen volt a gyorsasági motorversenyben és sportlövészetben is legendás sikereket elért Rácz család, amelynek tagjaival hamarosan beszélgetés is készül portálunkon.

a-kuttyomfitty-tarsulat-felvetele
Galéria
+23 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.